Fostul rugbist clujean, Mircea Rusu, ajuns la 80 de ani, aniversat de CS Universitatea Cluj

 

CS Universitata Cluj îl aniversează pe fostul international de rugby și antrenor emerit Mircea Rusu, joi, 25 iulie. 

 

Mircea Rusu a făcut parte din excepționala generație a anilor '50 - '60 care a deschis rugby-ului românesc porțile către orizonturile largi ale Planetei Ovale. Și nu doar atât! Mircea Rusu a alcătuit, împreună cu Viorel Morariu și Radu Demian, una dintre cele mai valoroase linii a III-a din istoria rugby-ului nostru. Mircea Rusu s-a născut la 30 Iulie 1933, la Blaj. S-a mutat la Cluj, devenind director al Grupului Școlar Material Rulant 16 Februarie și activând, ca jucător, la Agronomia Cluj”, au precizat reprezentanții CS Universitatea Cluj.

 

La Cluj, Mircea Rusu a susținut rugby-ul la nivelul juniorilor, răspunzând de campionatul organizat de Ministerul Transporturilor și Telecomunicațiilor. ”Meritele sale în susținerea și dezvoltarea rugby-ului clujean fiind incontestabile. Împreună cu Alexandru Ștefu, el a înființat secția de rugby de la Clubul Sportiv Scolar Viitorul Cluj, apoi o șectie de juniori la clubul sportiv școlar Locomotiva”, au mai spus cei de la CS Universitatea Cluj. 

 

Cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață, CS ”U” Cluj i-a pregătit fostului sportiv mai multe surprize. MIrcea Rusu va ]mplini 80 de ani în 31 iulie.

 

 

 

 

Foto: Aida Ilie

Comentarii Facebook