Duminica 24 Septembrie

Fostul jucător al CFR Cluj, Denis Alibec, e mai bogat cu 1,2 milioane de euro


Denis Alibec (32 ani) motorul Farului în lupta pentru titlu, a marcat 14 goluri în campionat și a oferit 8 pase decisive în 31 de meciuri.

Fotbalistul așteaptă acum un transfer în străinătate, dar între timp a primit o veste bună. Camera de Soluționare a, Litigiilor, din cadrul FIFA, a decis ca românul să primească de 1,2 milioane de euro de la Kayserispor, pe motiv că turcii i-au reziliat contractul abuziv și nu i-au plătit salariile, potrivit GSP. 

Judecătorii FIFA au decis că atacantul Farului trebuie să beneficieze de 450.000 de euro pentru salariile restante, plus 750.000 de euro conpensații pentru că oficialii de la Kayserispor i-au încetat angajamentul fără un motiv întemeiat. 

FIFA a admis cererea jucătorului Denis Alibec, obligând clubul Kayserispor la plata drepturilor financiare restante și la plata unei compensații pentru încetarea unilaterală a contractului.

De asemenea, a respins cererea reconvențională formulată de clubul Kayserispor. Este un prim pas foarte important, urmează să vedem dacă cei de la Kayserispor vor ataca această decizie la TAS”, a declarat avocatul care l-a reprezentat pe Denis Alibec, Dan Idita, pentru aceeași sursă. 

Atacantul român a bifat o primă victorie. Decizia nu este definitivă, iar Kayserispor are dreptul să o atace la TAS. 

Denis Alibec a semnat cu Kayserispor în octombrie 2020. Atunci, Astra Giurgiu primea 1 milion de euro pentru fotbalistul său. Însă, românul avea să evolueze la clubul din Turcia doar până în vara lui 2021, timp în care a marcat 3 goluri în 17 prezențe. CFR Cluj și Atromitos aveau să-l împrumute până în iulie 2022, când a semnat din postura de jucător liber de contract cu Farul Constanța. 

Comentarii Facebook