Miercuri 24 Aprilie

Florian Walter: Gata cu speculatiile ! Nu plec de la U Cluj !

 

Patronul Universitatii a declarat ca litigiile mostenite de la fostii actionari cu care se confrunta U Cluj nu il vor face sa renunte la club.

 

Intr-un comunicat transmis azi finantatorul studentilor doreste sa puna capat speculatiilor privind o eventuala plecare a sa de la U Cluj. El a admis ca situatia este dificila, mai ales din cauza litigiului cu societatea non-profit CS FC Universitatea Cluj.

 

"Unul dintre cele mai controversate litigii este cu societatea non-profit CS FC Universitatea Cluj , aflata in cadrul procedurii de deschidere a insolventei inca din anul 2005. 

 

Obiectul cererii de chemare in judecata il reprezinta solicitarea lichidatorului de a se anula partial contractul de cesiune semnat intre Asociatie si SA, cu mentinerea tuturor drepturilor sportive (locul in prima divizie, jucatorii etc.) la SA  si obligarea acesteia la restituirea prin echivalent banesc a contravalorii tuturor jucatorilor profesionisti, amatori sau juniori care au ajuns la SA, a contravalorii marcii, a siglei, a culorilor clubului precum si a palmaresului. 

Asociatia sportiva solicita obligarea S.A.-ului la preluarea pasivului asociatiei la momentul preluarii, in anul 2005,  fiind in cuantum de cateva milioane de euro" se arata in comunicat.

 

Walter considera ca a preluat de la fostii patroni doar activitatea sportiva, elementele nepatrimoniale. Jucatorii erau neplatiti de mult timp, fiind liberi de contract

 

"Desi in cauza s-au efectuat mai multe expertize contabile, sumele promovate de catre experti ating milioane de euro, expertizand pe langa cele mai sus precizate si palmaresul si sigla, care nici nu apartin S.A.-ului, fiind detinute de catre Municipiul Cluj-Napoca. Insa toate aceste aspecte deosebit de importante sunt ignorate cu rea credinta de catre cei implicati in acest dosar, dorind sa intre in istorie in mod negativ, numele lor avand stransa legatura cu ingroparea unui simbol, al ?celui mai iubit club din Ardeal?, fiind doar o chestiune de timp pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa le consfinteasca dorinta, judecatorul stabilind termen pentru pronuntare, data de 01.11.2010, parca predestinata ..." se mai arata in luarea de pozitie a clubului.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook