Florian Walter a dat un tun de 6 milioane de euro Aeroportului Otopeni, acuza Fiscul


Patronul echipei Universitatea Cluj, Florian Walter, ar putea fi obligat de Fisc sa returneze 6 milioane de euro incasati ilegal de la Aeroportul Otopeni.

Florian Walter, Ion Tiriac, Victoria Branesti si alti oameni de afaceri sunt cercetati pentru un prejudiciu de zeci de milioane de lei adus Aeroportului Otopeni, printr-o serie de contracte la care s-au incheiat acte aditionale ilegale, considera reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscale, citati de saptaminalul Kamikaze|.

Compania Romprest, detinuta de Florian Walter, finantatorul U Cluj, a incheiat in 2001, cand era actionar la Dinamo si cand ministrul Transporturilor era nasul sau Miron Mitrea, un contract de prestari servicii de curatenie si paza cu Aeroportul Otopeni. In 2002 au fost semnate cateva acte aditionale pentru preluarea serviciului de transport bagaje pentru pasageri. Pana in 2009, valoarea contractului a crescut, ajungand de la 99.000 de dolari la 415.000 de dolari pe luna. Fiscul precizeaza ca Walter a dat un tun Aeroportului de 26,3 milioane de lei, adica peste 6 milioane de euro, prin 6 acte aditionale.

Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscale cer acum Aeroportului Otopeni sa recupereze prejudiciul de la Florian Walter si celelalte firme.

 

Raportul realizat de autoritatea fiscala arata ca Aeroportul Otopeni a inregistrat in perioada 2005 - 2009 pierderi in valoare de 72 de milioane de lei si a platit 137 de milioane de lei pe o serie de contracte si acte aditionale ilegale.

 

Citeste mai jos despre un alt tun dat de Florian Walter...

Florian Walter, tun de 1,3 milioane de lei cu pixuri in atentia DNA

Comentarii Facebook