Florian Walter, tun de 1,3 milioane de lei cu pixuri in atentia DNA


Patronul echipei U Cluj, Florian Walter, este cercetat de DNA intr-o afacere cusuta cu ata alba, in care a vandut de mai multe ori 1,3 milioane de pixuri, cerand poi returnarea TVA -ului.

Walter a cerut returnarea sumei de 1,3 milioane de lei, dar a renuntat la pretentii in momentul in care inspectorii ANAF au anuntat ca vor verifica aceasta afacere. Pe fir au intrat, insa, procurorii DNA, care il cerceteaza pe patronul U Cluj pentru tranzactionarea printr-o suveica de firme a pixurilor, informeaza EVZ.ro.

Marfa a fost cumparata in 2009, iar rand pe rand pixurile au trecut pe la mai multe firme, intre care si clubul de fotbal Universitatea Cluj, totul intr-o singura zi.

Inspectorii ANAF sustin ca pixurile au "existat" numai pe hartie, fiind astfel foarte usor de mutat in 24 ore prin patru firme. Pixurile au plecat din Bucuresti, au trecut prin Otopeni, au fost mutate pe firma pe care functioneaza clubul Universitatea Cluj, iar apoi au ajuns la o firma din comuna Bals, judetul Olt, societate aflata in insolventa.

Florian Walter a declarat ca nu stie nimic despre aceasta afacere, dar si-a adus aminte despre controlul ANAF, refuzand totusi sa comenteze acuzatiile.

Patronul U Cluj are un trecut controversat, schimbandu-si numele din Busca in Walter. Omul de afaceri a fost arestat in Austria, in timp ce transporta muncitori dornici la lucreze la "negru", intr-o retea pusa la cale cu un om de afaceri din Italia.

Busca a stat in inchisoare in Austria, iar la revenire in tara si-a schimbat numele in Walter si a reinceput sa faca afaceri cu Marian Magureanu, fiul lui Virgil Magureanu, fostul sef al SRI. Asa s-a imprietenit si cu Miron Mitrea,pe care l-a sustinut in campania electorala, obtinand in schimb postul de consilier general pentru Primaria municipiului Bucuresti. Astfel, a inflorit si firma sa, Romprest, care a obtinut contracte frumoase cu statul.

Florian Walter a fost cel care l-a scos din tara pe "teparul" Mihai Necolaiciuc, considerat a fi omul lui Miron Mitrea. Necolaiciuc este acuzat ca a provocat o "gaura" in bugetul de stat de 100 de milioane de euro, dar Walter a scapat de acuzatii.

Contractele patronului U Cluj cu statul sunt nenumarate: firma CFR Transauto ridica masinile din sectorul 1, Bucuresti, o alta societate reabiliteaza drumurile din sectorul 5, iar o divizie a firmei Romprest igienizeaza metroul si statiile CFR. Cireasa de pe tort este reprezentata de contractele de salubrizare a bazelor armatei americane din Romania si paza Aeurportului "Henri Coanda" si Baneasa din Bucuresti.

Comentarii Facebook