Fanii U Cluj îl SPARG pe Ioan Mărginean: Refuză să vândă pachetul majoritar de acţiuni

 

 

Fanii U Cluj îl acuză dur pe acționarul majoritar al clubului, Ioan Mărginean, spunând într-un comunicat că acesta nu vrea să vândă echipa.

 

Punct de vedere al Asociaţiei „Şepcile Roşii 1919” referitor la activitatea desfăşurată de Ioan Mărginean, în calitatea sa de acţionar majoritar la S.C. F.C. Universitatea Cluj S.A.

 

1. După preluarea de către Ioan Mărginean situaţia clubului s-a înrăutăţit. Astfel s-au acumulat datorii tot mai mari, care cresc de la o lună la alta, referindu-ne aici în principal la restanţele către Cluj Arena S.A. precum şi faţă de alte părţi interesate. De asemenea jucătorii nu şi-au primit drepturile salariale la zi, motiv pentru care mulţi dintre aceştia au înaintat memorii la Liga Profesionistă de Fotbal.

 

2. Dacă ne referim la problema cedării clubului unui potenţial investitor, considerăm că Ioan Mărginean nu a dorit niciodată concretizarea unui astfel de demers din următoarele motive:

- au existat oferte publice de preluare a S.C. F.C. Universitatea Cluj S.A., cum ar fi cea înaintată de DK Sportler prin reprezentantul acesteia, Volker Diergardt, precum şi oferta Grupului Meridian;

- a declarat public că va vinde clubul cu 1 euro sau că îl va ceda gratis, acest fapt neîntâmplându-se;

- a lipsit în mod repetat de la sedinţele AGA, motivând că prezenţa sa este indispensabilă unor negocieri cu potenţiali investitori, negocieri care nu s-au concretizat, prelungind astfel agonia clubului.

 

În ceea ce priveşte ultima ofertă de preluare a S.C. F.C. Universitatea Cluj S.A. de către Grupul Alexandrion îi solicităm lui Ioan Mărginean exprimarea unei poziţii publice, ţinând cont de faptul că situaţia clubului trebuie soluţionată fără întârziere. Menţionăm aici că lotul trebuie să se reunească în data de 8 ianuarie 2013, în acest moment neexistând nicio certitudine legată de componenţa acestuia sau de stagiul de pregătire de iarnă.

 

Pe fondul acestei situaţii de incertitudine, nu este de neglijat nici starea emoţională a suporterilor, care a devenit una explozivă.

 

Considerăm că în acest moment Ioan Mărginean reprezintă o ameninţare la adresa existenţei S.C. F.C. Universitatea Cluj S.A., motiv pentru care îi cerem din nou soluţionarea pozitivă şi de urgenţă a situaţiei clubului. 

 

Reiterăm faptul că avem în continuare încredere în buna credinţă a celorlalţi acţionari minoritari ai clubului, în special a Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Asociaţia “Şepcile Roşii 1919”.

 

Cumpărarea U Cluj de către Alexandrion în IMPAS. Universitatea Cluj are datorii mai mari

 

Comentarii Facebook