Vineri 3 Februarie

Eugenie Bouchard a ajuns la Cluj, unde va juca la Transylvania Open


Eugenie Bouchard (locul 511 WTA, 28 de ani) a ajuns la Cluj, pentru turneul din 8 - 9 octombrie. 

Sportiva a intrat pe tabloul principal al Transylvania Open WTA250. Celebra jucătoare din Canada, fostă finalistă la Wimbledon în 2014, va participa pentru prima dată la un turneu WTA organizat în România. 

Inițial, sportiva din Canada primise un wild-card pentru a fi acceptată pe tabloul calificărilor. Poziția sa actuală din clasament nu-i permitea să se înscrie în turneu, așa că a fost neapărat nevoie de un ajutor al organizatorilor. Directorul sportiv al turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, a anunțat însă că Eugenie Bouchard a fost acceptată direct pe tabloul de simplu și că nu mai este nevoie să treacă prin filtrul calificărilor.

”Genie” a fost primită la Cluj cu flori. Ea a reușit să atingă un career high 5 în clasamentul WTA, însă a fost nevoită să ia o pauză de aproape un an din cauza unor accidentări. Inițial, ea a primit un wild card pe tabloul calificărilor care s-a transformat acum într-unul pentru tabloul principal, pentru a face loc unei jucătoare românce: Briana Szabo (locul 749 WTA, 16 ani).

”Ne bucură mult prezența lui Eugenie Bouchard la Transylvania Open. Ea este o atracție la orice turneu participă. Genie trebuia să aibă un wild card pe tabloul de calificări, dar am decis să schimbăm și să îi oferim unul pe tabloul principal pentru a oferi șansa unei jucătoare românce de a juca în calificări. Wild card-ul va merge către jucătoarea nostră din Cluj cu performanțe foarte bune la cei 16 ani pe care îi are: Briana Szabo.”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA250.

Anul acesta, în turneul de tenis Transylvania Open care va avea loc în 8-16 octombrie în BT Arena, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

WhatsApp Image 2022-10-05 at 20.02.16.jpeg

Comentarii Facebook