Emma Răducanu și-a găsit antrenor înainte de Transylvania Open. Cu cine se pregătește campioana de la US Open


Deși a cucerit primul turneu de Grand Slam din carieră la doar 18 ani, jucătoarea britanică a luat decizia de a-l da afară pe antrenorul Andrew Richardson.

Sportiva cu origini române a colaborat cu Jeremy Bates la turneul de la Indian Wells, acolo unde noua minune a tenisului a fost eliminată încă din turul doi.

Emma Răducanu se pregătește cu un antrenor spaniol pentru Transylvania Open

Campioana de la US Open ar fi trebuit să participe în această săptămână la WTA Kremlin Cup, însă a luat decizia să-și ajusteze puțin programul și a renunțat la a mai merge la competiția din capitala Rusiei.

În aceste condiții, următorul turneu pentru ea va fi Transylvania Open, programat în săptămâna 25-31 octombrie la Cluj-Napoca, iar BBC a anunțat că Emma Răducanu a început pregătirile alături de antrenorul Esteban Carril.

Tehnicianul spaniol s-a făcut remarcat în perioada când a pregătit-o pe britanica Johanna Konta, pe care a reușit să o urce din afara Top 100 WTA până între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

Colaborarea cu Esteban Carril este de probă

Despărţirea de Konta, produsă la sfârşitul anului 2016, a fost o mare surpriză, după ce jucătoarea s-a calificat în prima sa semifinală de Grand Slam, la Australian Open şi a câştigat primul ei trofeu WTA, la Stanford.

De atunci, Carril şi-a continuat legăturile cu tenisul britanic. El a lucrat pentru scurt timp la una dintre academiile naţionale ale federaţiei britanice din Stirling şi a colaborat cel mai recent cu jucătoarea Katie Swan, în vârstă de 22 de ani.

Sursa citată scrie că Răducanu ar putea avea alte perioade de probă după cea cu Carril, în timp ce sportiva şi familia ei încearcă să identifice antrenorul potrivit care să o pregătească pentru Australian Open, din ianuarie 2022.

Variante de antrenor pentru britanică

Presa britanică a anunțat în ultima vreme că Emma Răducanu este aproape de a începe o colaborare cu argentinianul Carlos Rodriguez, cel care le-a pregătit în trecut pe Justine Henin și Na Li, însă zvonurile au fost infirmate de anturajul fostei mare campioane din Belgia.

O altă variantă extrem de vehiculată este cea a australianului Darren Cahill, care imediat după US Open a încetat colaborarea cu Simona Halep. De altfel, campioana noastră a spus că cei doi ar forma o echipă foarte bună.

Pe lista posibililor antrenori pentru Emma Răducanu din sezonul viitor, pe lângă Esteban Carril mai sunt belgianul Wim Fissette, englezul Iain Hughes și scoțianul Andy Murray.


Comentarii Facebook