Emil Boc nu vrea să îi vândă lui Walter acțiunile de la U Cluj. Ce a declarat? - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a declarat că nu este de acord ca Primăria Cluj-Napoca să îi vândă lui Florian Walter acțiunile pe care le deține la Universitatea Cluj.

 

Omul de afaceri a cerut acest lucru pentru ca Primăria să poată finanța clubul și să nu mai fie blocată de faptul că are acțiuni și la U Cluj și la CFR Cluj.

 

Nu rezolvă problema finanțării de către Consiliul Local a Universității Cluj pentru că legea sportului este foarte clară: ”Poți să participi la finanțarea unui club sportiv și societate comercială, doar dacă ești acționar”. Dacă noi ieșim de la U Cluj, înseamnă că putem să finanțăm numai CFR Cluj. Rămânem acolo acționari și nu putem finanța Universitatea Cluj.

 

Propunerea lui Florian Walter nu rezolvă problema finanțării, dacă asta s-a urmărit”, a declarat Emil Boc.

 

Întrebat dacă crede că Florian Walter nu știa acest amănunt, primarul a spus că: ”Nu cred că știe legea sportului. Dânsul știe legea societăților comerciale, pentru că e om de afaceri. Legea sportului spune că poți să finanțezi prin majorare de capital acel club unde ești acționar. Dacă noi nu vom mai fi acționari, nu vom mai putea finanța.

 

Soluția este și e pe masa Parlamentului, de a adopta proiectul de lege care să permită finanțarea cluburilor, acolo unde primăriile doresc și au această posibilitate financiară”.

 

Walter vrea să fie SINGURUL acționar de la U Cluj! Cât oferă pe acțiunile Primăriei Cluj-Napoca? 

Comentarii Facebook