Marti 7 Februarie

Emil Boc, către galeria U Cluj: Scandările xenofobe nu au ce căuta pe stadionul Cluj Arena!


Primarul Emil Boc este furios pe cei de la Comisia de Disciplină, care au penalizat echipa U Cluj și au suspendat terenul.

Trebuie să fim echilibrați, să ne vedem de joc pentru că avem resurse să câștigăm. Echipa are stabilitate financiară, are antrenor capabil și jucători talentați și pot veni cu victorie de la Mediaș. Echipa asta a mai fost în bejenie, soarta a fost crudă și nedreaptă. Suntem și acum în bejenie la Mediaș, dar trebuie să avem încredere în băieți că pot să reprezinte Universitatea și pot să câștige.

Evident că este intempestivă această decizie, de pe o oră pe alta afli că nu poți juca acasă. Nu se poate suspenda terenul cu 48 de ore înainte de meci, mi se pare complet abuziv. Referitor la cealaltă parte, există acoperire. Nici eu nu pot să susțin scandări xenofobe, nu am fost niciodată în favoarea lor.

Dar avem o galerie inimoasă, o galerie bună. Sunt convins că după discuțiile avute cu clubul, pot regla situația ca acele elemente xenofobe să dispară. Niciodată galeria nu va putea fi oprită să cânte imnul național sau să strige <<Hai România!>>. Am încredere în această galerie pentru că e una dintre cele mai puternice și mai frumoase din România.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, atacă galeria U Cluj: ”Este jalnic! Nu se poate așa ceva!”

Nu avem nevoie de mesaje xenofobe nici în societate, nici pe stadion. Vedem ce se întâmplă în lume când se încurajează mesaje xenofobe. Avem un război la graniță, care a pornit de la intoleranță și xenofobie, iar primele victime care apar sunt tinerii. Nu avem voie să cultivăm violența și ura”, a spus Boc la Realitatea FM.

Prunea le ia apărarea ultrașilor U Cluj, pentru bannerele de la meciul cu Spesi

Clubul FC Universitatea Cluj a fost amendat cu 25.000 de lei de Comisia de disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal pentru scandările xenofobe în timpul partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. De asemenea, clubul se sancționează cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri. Decizia fiind luată doar cu două zile înainte de meciul care s-ar fi disputat pe Cluj Arena, cu Universitatea Craiova.  

Vezi AICI banerele afișate de U Cluj la meciul cu Sepsi. 

Comentarii Facebook