Emil Boc a dezvăluit de ce nu au mai cumpărat frații Bultoc echipa U Cluj - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a declarat că frații Bultoc s-au retras din negocierile pentru cumpărarea U Cluj, după declanșarea anchetei de către DIICOT.

 

Edilul a declarat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE că o soluție ar mai fi o coaliție de firme clujene, care să achite datoriile U Cluj.

 

Soluția ar fi, din punctul meu de vedere, de a găsi o firmă clujeană sau mai multe firme clujene, la care am făcut public apel să vină alături de Primărie și să facem un proiect de salvare a U Cluj. Primăria nu poate plăti datoria unei firme private, dar un consorțiu de firme ar putea să plătească o parte din datorii, să le eșaloneze pe restul, iar noi, Primăria, să venim cu o parte din bugetul viitor pentru Universitatea Cluj.

 

Le-am spus și investitorilor cu care am discutat, nemții sau frații Bultoc, despre susținerea Universității de către Primărie și Consiliul Local, dacă vin și investesc. Ne-am despărțit în termeni amiabili. Am avut de două ori discuții de peste o oră până când a intervenit problema judiciară de care s-au speriat (anchetarea lui Florian Walter de către DIICOT). Au spus că nu se pricep la fotbal, nu știu care este atmosfera și ce conotații au anchetele DIICOT. Mă refer la frații Bultoc. S-au speriat pentru că nu stăpânesc fenomenul. Eram foarte aproape de finalizarea tranzacției. Totul a decurs foarte bine.

 

Acum s-a blocat această negociere și sper să se reia pe finalul acestui an, în condiții calme. Sper ca ori cu un investitor de la București, ori cu nemții, ori cu un grup de investitori de la Cluj să găsim soluții pentru salvarea U Cluj, la care Primăria va fi parte în susținerea bugetului pentru ca echipa să rămână în Divizia A”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Edilul a mai precizat că cei de la Consiliul Județean Cluj nu se implică. ”Nu au niciun fel de soluții. Ei au stadionul și ar putea și ei să se implice, dar au lăsat totul pe umerii Primăriei”, a mai spus Boc.

 

DIICOT Cluj îl urmăresc penal pe Florian Walter, patronul U Cluj, pentru că a transferat gratuit 18 jucători la Petrolul Ploiești. Paguba ar fi de 11 milioane de euro.

 

Walter a fost audiat 3 ore la DIICOT Cluj în cazul TUNULUI de 11 milioane de euro dat Universității Cluj

Comentarii Facebook