Edi Iordănescu dorește mai mult de la jucătorii săi, după 2-1 cu Belarus: „Trebuie să învățăm să avem sânge rece”


Selecționerul Edward Iordănescu a declarat după partida câștigată cu 2-1 împotriva Belarusului, de marți seara, pentru preliminariile EURO 2024, că rezultatul nu este reprezintă ce a fost pe teren. 

Edi Iordănescu a subliniat că echipa națională a avut alte 3-4 mari ocazii de a marca, pe lângă cele 2 goluri înscrise de echipa sa.

„Un lucru pozitiv, pe lângă faptul că am luat punctele, a fost jocul în multe momente, mai ales în repriza a doua când puteam să facem 3-0 și puteam să vorbim altfel.

În continuare ne lipsește maturitatea și chiar pragmatismul, dar consider că rezultatul nu este în conformitate cu jocul, pentru că adversarul a avut o ocazie, a marcat, noi am mai avut cel puțin trei-patru ocazii, au fost situații importante, pe care le-am irosit. Dacă făceam 3-0 cu siguranță aveam un final de joc mult mai liniștit.

După doi ani de zile legăm două rezultate pozitive, așadar mergem înainte cu putere și ne uităm cu interes spre iunie. Ați văzut după felul în care s-au bucurat băieții, cam ce atmosferă este în vestiar. Îmi pare rău și pentru Denis Alibec că nu a marcat, pentru că merita. Cred că se închidea tot dacă ar fi marcat. Toți au muncit. În prima repriză au fost foarte buni, în repriza a doua am pierdut timp", a declarat selecționerul.

Iordănescu a făcut din nou apel la unitate afirmând că "tricolorii" au nevoie de suportul oamenilor din jurul fotbalului și mai puțin de critici pentru a reuși calificarea la Campionatul European din Germania.

„Trebuie să învățăm să avem sânge rece, să omorâm jocul, pentru că la 3-0 s-ar fi terminat totul. Echipa își dorește foarte mult și asta naște presiune și mai vine presiune din exterior, dar noi avem drumul nostru, mergem înainte.

Ce se întâmpla dacă făceam 1-1 cu Andorra așa cum a făcut Kosovo? La nivelul la care joacă băieții din Kosovo au făcut egal. Noi am făcut 2-0 și a fost o dramă. De ce să atragem atâta energie negativă? Băieții o resimt și nu este OK. Ce s-ar fi întâmplat dacă noi făceam egal cu Andorra, eram linșați? Nu cred că este normal. Dacă opinia publică își dorește ca România să fie din nou la un turneu final, haide să dăm mai multă căldură.

Dacă antrenorul vă spune că au nevoie, hai să dăm. Avem nevoie de sprijinul foștilor mari campioni ai României, spun asta pentru că știu ce se discută în interior. Dacă vom face asta, ne va fi mai ușor. Dacă nu ne vom târî spre Europa, dar ne vom târî până vom pune mâna peste linia de final și vom fi în Germania", a afirmat antrenorul naționalei.

Principala problema identificată de Iordănescu în cele două meciuri ale României o reprezintă faptul că ‘tricolorii’ nu reușesc să mențină un nivel ridicat pe toată durata partidelor.

„Problema este că trebuie să menținem un nivel ridicat al jocului, al concentrării și responsabilității pe toată durata partidei, 90 de minute, este problema principală la care lucrăm. Dar hai să nu le tăiem aripile. La final băieții așteptau să vadă cum intru în vestiar, dacă sunt bucuros sau supărat. Am mers și le-am spus că sunt anumite lucruri care m-au nemulțumit, știu că și ei sunt conștienți, i-am încurajat și atunci parcă s-a schimbat toată atmosfera. Au nevoie de noi și de suportul nostru", a mai precizat tehnicianul.

Edward Iordănescu consideră că meciurile din iunie, când România va întâlni Kosovo și Elveția, vor fi cele decisive pentru soarta calificării: „Consider că acțiunea din iunie poate să rezolve în mare parte situația calificării, pentru că în octombrie avem iar dubla Belarus cu Andorra. Este foarte important cum vom gestiona, trebuie să ne ajutăm singuri și dacă vom fi ajutați și de jocul rezultatelor cu atât mai bine".

Naționala de fotbal a României a învins selecționata Belarus cu scorul de 2-1 (2-0), marți seara, pe Arena Națională din București, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Pentru România au marcat Nicolae Stanciu și fundașul CFR-ului, Andrei Burcă.

România și-a îndeplinit obiectivul pentru această primă fereastră a preliminariilor, obținerea a șase puncte din două partide, după 2-0 cu Andorra.

Finalul primelor două etape le regăsește pe Elveția și România în primele poziții din clasamentul Grupei I, cu câte 6 puncte, urmate de Kosovo, 2 puncte, Andorra și Israel, cu câte 1 punct și Belarus, cu 0 puncte.

Comentarii Facebook