Sambata 23 Septembrie

Campionatul European Sub 21 se va juca la Cluj-Napoca și București. Vezi ce meciuri sunt la Cluj


Șapte meciuri din cadrul Campionatului European Sub 21 se vor juca la Cluj-Napoca, iar alte 8 la București. 

Pentru prima dată, un turneu de anvergură europeană se dispută în două mari orașe ale României, la Cluj-Napoca și la București. Turneul final UEFA Under 21 Championship va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023 în România și Georgia.

România va găzdui nu mai puțin de 15 meciuri ale turneului final: la Cluj-Napoca se vor desfășura meciurile Grupei D în care se vor înfrunta Franța, Italia, Norvegia și Elveția și, apoi, un sfert de finală.

La București se vor disputa meciurile Grupei B, din care fac parte România, Spania, Ucraina și Croația, plus un meci din sferturile competiției și o semifinală. Meciurile vor avea loc pe stadioanele Ghencea și Rapid - Giulești în București și pe Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu la Cluj-Napoca.

În Georgia se vor juca meciurile din Grupa C din care fac parte Germania, Anglia, Cehia, Israel, meciurile din Grupa D cu Portugalia, Țările de Jos, Belgia și Georgia, iar apoi două sferturi de finală, o semifinală și finala competiției.

România participă pentru a treia oară consecutiv la această competiție și, datorită performanțelor obținute la edițiile anterioare, s-a aflat la tragerea la sorți în urna a doua.

Ianis Hagi, ambasador oficial al competiției și reprezentant al generației U21 care a reușit cea mai bună performanță a României la #U21Euro 2019, în Italia, a declarat:

"Acest turneu final va oferi românilor o experiență aparte: atât în București cât și în Cluj- Napoca vor putea asista la câte două meciuri în aceeași zi în cele trei etape din faza grupelor”, a spus Ianis Hagi.

Capture.JPG

Comentarii Facebook