Echipele mici din Liga I se pregătesc să intre în grevă



Primarul orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, care este și preşedinte de onoare la Ceahlăul, a anunţat că echipele mici nu vor mai juca în liga I dacă demersul echipelor care vor să-şi vândă individual drepturile de televizare va reuși.

Gheorghe Ştefan a reacţionat după ce şase cluburi din Liga I, printre care Steaua și Dinamo, au depus la Liga Profesionistă de Fotbal memorii prin care anunță că își doresc să negocieze pe cont propriu drepturile de transmisie ale meciurilor proprii, conform Reporter Virtual.

"Noua conducere a LPF trebuie să dea drumul proiectului Cupa Ligii şi, dacă se poate, şi la o competiţie paralelă pentru juniori, cum se practică în Liga Campionilor. Desigur, rezultatele Stelei au fost cum au fost, dar este un început pentru ca fotbalul românesc să se dezvolte. Despre drepturile TV pot să spun că nu încape discuţie ca fiecare echipă să îşi negocieze individual cota. S-a mai încercat şi în alte ţări aşa ceva, iar formaţiile mai puţin populare s-au aliat şi au spus că nu vor mai juca. Se va rămâne la împărţirea actuală", a spus Ştefan la Sport.ro.

Comentarii Facebook