Miercuri 24 Aprilie

Durerea unui fan Dinamo, după retrogradarea echipei favorite: „Dă-mi amendă cât vrei, dar nu plec de aici. Tu nu ai cum să înţelegi”


„U” a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc după un meci istoric cu Dinamo București. După derby-ul de duminică „câinii” retrogradează pentru prima dată în istorie. În ultimii ani, roș-albii s-au confruntat cu o serie de dificultăți financiare, dar fanii au rămas alături de echipă.

Al doilea cel mai titrat club de fotbal din România, a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a echipei. Din sezonul următor, „câinii” vor juca în Liga 2. O situaţie pe care generaţii întregi de fani nu pot să o înţeleagă.

Pentru unii suporteri, şocul a fost atât de puternic încât nu s-au mai putut mişca de pe stadion. Este şi cazul unui fan care pur şi simplu s-a agăţat de gardul de la Tribuna 2 şi nu s-a mai mişcat de acolo. A rămas cu privirea în gol zeci de minute până când au intervenit jandarmii. Echipaţi ca pentru o intervenţie de grad 0, jandarmii au venit spre tânărul fan pregătiţi pentru ce e mai rău. Când au realizat care e situaţia de fapt, jandarmii au încercat să poarte un dialog cu fanul dinamovist pentru a-l convinge să părăsească arena, notează GSP.

Lăsați-mă, nu știți prin ce trecem noi! M-am certat cu mama, m-am certat cu nevasta. Voi știți decât să ne bateți și să ne dați amenzi. Nu vreau să plec de aici! Și-au bătut joc de mine. Tu nu știi ce înseamnă! Vreți să dați amenzi și să ne bateți. Nu sunt disperat! A murit o parte din mine azi! Tu nu o să poți să-nțelegi niciodată! Ia buletinul și dă-mi amendă cât vrei tu, dar lasă-mă în pace", i-a spus tânărul fan dinamovist, printre lacrimi, jandarmului care s-a apropiat de el.

Comentarii Facebook