După modelul Hagi, Ion Țiriac face radiografia sportului din România: Era după Halep arată destul de cenușie - VIDEO


Ion Țiriac a venit la Cluj, la Winners Open, unde a vorbit despre starea sportului românesc. 

Dacă ne uităm bine la sporturi în gerenal. De ce canotajul are rezultate. Canotajul pentru că întotdeauna așa a fost o treabă destul de simplă. Te duci și selecționezi cei mai zdraveni copii care sunt, îi pui la un sclavagism, care se numește 3 antrenamente pe zi, iar cei care rezistă și le place rămân. 

De ce natația? Pentru că au o președintă care se numește Potec, care e medaliată olimpic. Ea a pus bazele unei structuri. Din păcate dacă poți să creezi pe uscat, pentru că în București nu există un bazin olimpic, care este culmea.

Cu o floare nu se face primăvară. Noi am avut intotdeauna megastaturi. Nu i-am cumpărat de la supermarket. Că a fost Năstase, că a fost Halep, că a fost Potec sau Mocanu, pe vremea mea. Toți au răsărit fără nici un drept la semănat, adică nu avem de unde culege, pentru că nu am semănat nimic în 30 de ani. 

Federația de Tenis nu face nicio excepție. Dacă nu faci acele 4 -5 centre regionale și nu găsește un parteneriat pentru a deveni absolut profesinistă fie se retrage de la nivelul Ministerului Sportului și va fi 100% privată, fie cineva să o finanțeze pentru că era după Halep arată destul de cenușie”, a explicat Ion Țiriac.

Radiografia seamănă cu cea făcută de Gheorghe Hagi, în 1998.

Pe 3 iunie 1998, România, deja calificată la Campionatul Mondial din Franța, învingea echipa Paraguayului cu 3-2, într-un amical desfășurat pe stadionul din Ghencea. După meci, la conferința de presă, Gheorghe Hagi a avut o intervenție care din păcate s-a dovedit a fi adevărată, spunând că fotbalul românesc nu are viitor.

Comentarii Facebook