După ce Daniel Pancu l-a elogiat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov și Cecenia, unde femeile pot fi omorâte oricând, a pierdut contractele de publicitate


O companie de pariuri sportive a anulat pe loc contractul cu fostul fotbalist Daniel Pancu, din 5 martie, după ce acesta a l-a elogiat pe liderul cecen Ramdan Kadîrov, aliat al lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina.

Compania Superbet i-a anulat pe loc contractul de publicitate lui Pancu

În urma unor declaraţii publice care contravin în totalitate valorilor brandului Superbet, conducerea companiei anunţă încheierea oricărei colaborări cu Daniel Pancu, începând de astăzi, 5 martie a.c. Ne delimităm cu fermitate de orice fel de declaraţii care, din ignoranţă sau rea voinţă, nu ţin cont de dramele trăite de poporul ucrainean. La fel de ferm ne delimităm de declaraţiile cu privire la comentariul în care Daniel Pancu face referire la modul de a înţelege tradiţiile, asociindu-le cu acte de violenţă împotriva femeilor", anunţă compania.

Din considerente tehnice, pot exista unele întârzieri în implementarea acestei decizii, dar toţi partenerii noştri din media ne-au asigurat că vor pune în practică hotărârea noastră în cel mai scurt timp".

Toate declaraţiile lui Daniel Pancu sunt un derapaj major de la acest set de valori", au mai spus oficialii.

Pancu apreciază tradițiile cecene, între care și omorârea femeilor

Daniel Pancu a spus pentru Fanatik că, dintre toţi oamenii puternici pe care i-a întâlnit în viaţa sa, Ramzan Kadîrov l-a impresionat cel mai mult.

Îl respect enorm pe Ramzan Kadîrov", a subliniat Pancu, precizând că vorbește despre el, "ca om".

Întrebat ce l-a şocat în Cecenia şi dacă avem ceva de învăţat de la ei, Daniel Pancu a răspuns: ”Acolo poţi să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu aşa ceva, dar mi se pare că ei îşi păstrează nişte tradiţii cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viaţă! Nu putem să mai fim niciodată ca ei”.

Daniel Pancu a jucat în Cecenia, pentru FC Ahmat Groznîi (fosta Terek Groznîi)

Pancu a jucat în perioada 2008 - 2009 la FC Ahmat Groznîi, un club de fotbal din orașul Groznîi, Cecenia, Federația Rusă, care joacă în Prima Ligă Rusă.

Până în 7 iunie 2017, echipa s-a numit Terek Groznîi, iar apoii și-a schimbat numele în FC Ahmat, după Ahmad Kadirov.

Ahmat Abdulhamidovici Kadîrov a fost muftiu șef al Republicii Cecene Icikeria în anii 1990, în timpul și după Primul Război Cecen. La începutul celui de al Doilea Război Cecen, a trecut de cealaltă parte, susținând guvernul rus și a devenit președinte al Republicii Cecene începând cu 5 octombrie 2003, după ce condusese administrația din iulie 2000.

La 9 mai 2004, a fost asasinat de islamiști ceceni la Groznîi, într-un atentat cu bombă în timpul unei parade de comemorare a victoriei sovietice în al Doilea Război Mondial. Fiul său, Ramzan Kadîrov, care condusese miliția tatălui său în timpul conflictului cecen, i-a devenit succesor în martie 2007 în funcția de președinte al republicii.

Comentarii Facebook