Dulca, antrenorul U Cluj e realist: Când pierzi cu o nou-promovată nu poți zice că lupți pentru Liga 1


Tehnicianul U Cluj, Cristian Dulca, a vorbit într-un interviu acordat site -ului oricial al clubului despre viitorul echipei.

Cristian Dulca promite că Universitatea va creşte de la meci la meci şi va ataca revenirea în “elită” cu toate forţele, chiar dacă se află în faţa celui mai puternic sezon de Liga 2 din ultimele decenii.

U Cluj a pierdut primul meci din campionat, 0-2 cu CSM Reşiţa, iar lupta pentru promovare va fi dură.

Nu mă aşteptam la acest început, la acest scor, până la urmă. Am pierdut un meci cu o nou-promovată, totul după ce am parcurs un cantonament foarte bun în Slovenia, cu meciuri amicale reuşite, iar echipa s-a pregătit exemplar. Dacă ne uităm la primul “11” de la Reşiţa, am aliniat doar patru străini. Desigur, nu cred că acesta a fost motivul rezultatului, dar, într-adevăr, omogenizarea echipei durează mai mult. Achiziţiile au calitate, însă jocul s-a pierdut pe două faze fixe, deşi am pregătit destul de bine acest detaliu. Din păcate, acesta este fotbalul, dar să nu uităm că a fost doar prima etapă. Nu e nimic pierdut, trebuie să ne reparăm greşelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape”, a spus Dulca.

Întrebat ce echipe i-au plăcut după prima rundă: ”Mi-a plăcut UTA Arad, e o echipă organizată, a avut atitudine şi s-a impus la scor (3-0, cu Dunărea Călăraşi, n.n). De asemenea, Petrolul Ploieşti a arătat bine în a doua repriză a meciului cu Metaloglobus. Nu putem spune că există o favorită, cel puţin nu acum. Sezonul trecut Academica Clinceni a pierdut în prima etapă (1-2 cu CS Mioveni, n.n), dar, până la urmă, a promovat alături de Chindia. În ceea ce ne priveşte, nu mai avem voie să repetăm greşelile trecutului, suntem o echipă cu pretenţii, suntem Universitatea Cluj! Trebuie să ne respectăm prin modul de exprimare, printr-un joc plăcut, până la urmă. Cred că abia după 5-6 etape vom putea să ne dăm seama cine se va bate cu adevărat la promovare sau dacă vor fi surprize”.

Despre șansele de promovare, tehnicianul a spus că trebuie multă modestie și luptă: ”Trebuie să fim realişti. Când pierzi cu o nou-promovată nu te poţi considera o echipă care luptă să revină în Liga 1. Le-am spus băieţilor că trebuie să fie muncitori, modeşti, să trateze fiecare meci extrem de serios, indiferent de numele adversarului şi, bineînţeles, să legăm victorii, pentru a ne îndeplini obiectivul”.

Comentarii Facebook