Care este starea medicală a lui Kay, de la U Cluj. Este apt de joc


Clubul Universitatea Cluj susține că jucătorul Kay este apt de joc, conform unor adeverințe medicale.

La o zi după semnarea contractului, medicii de la Policlinica Sportivă refuză să îi pună lui Kay viza medicală pe carnet pentru că suspectează o afecțiune la inimă. Îl trimit la un control de specialitate. Examinarea cardiologică efectuată în data de 12 iulie de medicul cardiolog Alexandra Sabau Suciu conține o mențiune alarmantă: nu se poate exclude riscul unei morți subite din cauze cardiace în timpul efortului! Urmare a celor constatate la controlul de specialitate, Policlinica Sportivă îi refuză lui Kay viza medicală.

Din acest moment, lucrurile devin alarmante. Chiar dacă se știe că jucătorul ar putea avea probleme cardiace, acesta este dus cu echipa în cantonamentul din Slovenia și folosit, fără viza medicală, în toate cele trei meciuri disputate de ”U”!, scrie site -ul numaiu.ro.

Într-un comunicat clubul a punctat următoarele lucruri:

- Starea de sănătate a fotbaliştilor este un aspect primordial pentru FC Universitatea Cluj. Clubul respectă toate regulamentele în această privinţă şi oferă jucătorilor asistenţă medicală permanentă la cele mai înalte standarde.

- Fotbalistul Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" are adeverinţă medicală emisă de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj, sub parafa reputatului prof. dr. Dumitru Zdrenghea, potrivit căreia sportivul "nu are contraindicații acute pentru efectuarea sportului de performanță"; De asemenea, fotbalistul deţine viză medicală de la Policlinica Sportivă din Cluj. Altfel, nu ar fi putut evolua în prima etapă, la Reşiţa.

- Jucătorul are efectuate toate analizele la zi. De asemenea, are un dosar medical complet cu care a fost transferat la FC Universitatea Cluj. Dosarul medical a fost completat la echipele la care a evoluat în carieră, printre care FK Sernica, Universitatea Craiova, Omonia Nicosia etc.

- Doctorul Dragoș Vălean face parte în continuare din staff-ul FC Universitatea Cluj, în aceleaşi condiţii contractuale ca şi în trecut. Dr. Vălean a fost şi este prezent alături de FC Universitatea Cluj doar la meciuri, din cauza programului încărcat.

- Medicul Alexandru Buza îl completează pe Dr. Vălean. Alexandru Buza este specialist în medicină sportivă și se află permanent lângă echipă, tocmai pentru a preîntâmpina eventuale accidentări. Medicul Alexandru Buza a fost angajat de FC Universitatea Cluj în urma recomandărilor şi pe baza CV-ului şi a documentelor profesionale prezentate, care atestă atât efectuarea studiilor de specialitate la Institutul de Stat de Medicină din Chişinău, cât şi echivalarea acestora de către Ministerul Educaţiei Naţionale din România - Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (a se vedea mai jos documentele).

Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" a semnat în 9 iulie cu FC Universitatea Cluj.

Fundașul central (31 ani, 1,85m) născut în Insulele Capului Verde are și cetățenie portugheză, iar în CV-ul său se regăsesc echipe precum Belenenses sau Omonia Nicosia. Crescut la academia celor de la Benfica Lisabona (2000-2005) şi la juniorii lui Academica de Coimbra (2005-2007), joacă la fel de bine cu ambele picioare și a făcut cuplu în defensiva naționalei Capului Verde cu Fernando Varela, proaspăt campion în Grecia cu PAOK.

Kay a făcut cunoștință cu fotbalul românesc în 2014, când a fost transferat de CSU Craiova, pentru care a evoluat până în 2017 (44 meciuri, un gol, o pasă decisivă).

La Cluj vine de la FK Senica (locul 8 în sezonul trecut în prima ligă din Slovacia), pentru care a evoluat în 24 de partide și a înscris 5 goluri.

Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia și Letonia, ca să vin la "U" Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândeşte, vreau să fac performanţă cu "U" şi să sărbătorim împreună promovarea și, peste doi ani, o prezență în cupele europene”, a declarat Kay, imediat după ce și-a pus semnătura pe contractul cu FC Universitatea Cluj.

Fotbalistul are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (Portugalia 2) și 11 în Liga NOS (Portugalia 1). A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naționalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol.

Comentarii Facebook