Drama sportivului Răzvan Martin, clujeanul care a castigat bronzul de la Jocurile Olimpice VIDEO

 

Răzvan Martin, halterofilul clujean de 21 de ani care a câștigat bronzul de la Jocurile Olimpice de la Londra, a avut o copilărie dramatică. 

 

La vârsta de 3 ani i-a murit tatăl, iar la 9 ani mama l-a abandonat, fiind ajutat de mătușa din partea tatălui decedat.

 

Am aflat vestea cu bucurie sufletească, gândindu-mă la perioada lui de copilărie pe care practic a ratat-o și la toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă în acești 10 - 12 ani de activitate. Să fii singur într-o sală de sport, într-un oraș străin e cam greu. Rezultatele sunt concursurile pe care reușește să le câștige.

 

Am avut grijă de el, dar din moment ce a trăit doar printre străini, cel mai mare ajutor i-a fost antrenorul lui, deci noi prin vizitele pe care le făceam săptămânal îl puteam ajuta puțin. În prima parte l-am susținut financiar, dar de câtiva ani s-a susținut singur”, a spus Cristian Tușa, unchiul sportivului. 

 

Răzvan Martin a început să câștige medalie după medalie și, dacă la prima participare la Jocurile Olimpice de la Beijing a primit o medalie de participare, la Londra a urcat pe podium și acum vrea să cucerească lumea.

 

El copilărie nu a avut pentru că a început halterele la 9 ani. Practic de atunci este la Bistrița, care i-a fost casă, masă și familie. Noi cât l-am putut ajuta, mai mult l-am susținut moral. Doar vizitele pe care le-am făcut și vacanțele pe care le-a petrecut cu noi. Din câte știu, nici acolo făcând sport de performanță nu s-a putut bucura de o copilărie normală”, a povestit și matușa Alexandra Tușa. 

 

Clujeanul Răzvan Martin a câștigat la Londra bronzul olimpic la haltere 

 

Răzvan Martin a stabilit 40 de recorduri naționale, a devenit campion balcanic, european și mondial, iar singura medalie care i-a lipsit din vitrină e aurul olimpic. 

 

Sportivul se antrenează la Bistrița Năsăud.

 

 

 

 

Comentarii Facebook