Doi membri ai Orca Swimming Club Cluj au traversat înot strâmtoarea Gibraltar - FOTO

 

Doi membri ai Orca Swimming Club Cluj au traversat înot Strâmtoarea Gibraltar, fiind primii români care fac acest lucru.

 

Clubul de inot Orca din Cluj-Napoca este mandru sa-i aiba in randurile sale pe cei doi inotatori care au reusit in premiera pentru Romania sa traverseze inot stramtoarea Gibraltar. Este vorba de Calin Chiprianov si Nicolae Leț care au parcurs inot cea mai scurta distanta intre Europa si Africa pornind din cel mai sudic punct continental al Europei aflat pe taram spaniol in localitatea Tarifa si indreptandu-se catre continentul african prin apele de la confluenta Mediteranei si ale Atlanticului. Dupa 4 ore si 44 de minute si o traiectorie SudEst au ajuns pe malul marocan in punctul denumit AHMIAR exact la ora locala 12.00. Cursa a avut un grad de dificultate ridicat, mai ales prin prisma conditiilor meteo: valuri, vant dar in special din cauza coridoarelor de curenti dinspre vest spre est care trebuiau depasite prin accelerari succesive ale ritmului de inot in caz contrar periclitandu-se posibilitatea de a mai ajunge intr-un punct convenabil pe malul marocan”, a afirmat Liviu Precup, vicepresedintele Clubului Orca din Cluj-Napoca. 

 

Sportivii au declarat ca experienta a fost cea care i-a ajutat sa depaseasca aceste probleme, ei luand startul in trecut in mai multe curse pe distanta lunga si chiar in ultramaratoane de inot.

 

Temperatura apei a fost variabila, incepand cu 15.5 grade C si ataingand un maxim de abia 19.5 grade C pe mijlocul stramtorii. Conform aparaturii de la bordul uneia din abarcatiunile de asistenta distanta inotata a fost de 18.5 km. 

 

Astfel cei doi apar in evidentele ”Asociatiei pentru traversarea inot a stramtorii Gibraltar”, ca fiind primii romani care au traversat inot apele reunite ale Atlanticului si ale Mediteranei care separa Europa de Africa.

Comentarii Facebook