Doi copii nevazători din Cluj, calificați în premieră in competiția de înot de la Jocurile Paralimpice de la Londra


Frații Naomi și Samuel Ciorap, ambii cu deficiențe de vedere, vor reprezenta România, în premieră, in competiția de înot de la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Cei doi frați vin dintr-o familie cu șapte copii, cei doi au luptat din greu pentru a obține rezultate spectaculoase şi a se califica la Jocurile Paralimpice, unde se vor înfrunta cu cei mai buni 600 de sportivi din lume.

Frații Ciorap sunt spijiniti de Olympus Dairy Industry, care susține prima echipă românească paralimpică de înot.

Campania "Hai România! Împreună putem invinge!" sprijină în mod direct eforturile lor, printr-o acțiune de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfășoară în perioada 29 august - 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

"Susținerea primei echipe paralimpice românești de înot este o mare responsabilitate pentru noi, deoarece trebuie să îndeplinim speranțe mari. Avem încredere în Naomi și Samuel, care deja au obţinut rezultate impresionante. Îi încurajăm pe toţi românii să preţuiască valoarea și să îi susțină pe cei pentru care lumina vine din interior", a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.

"Parteneriatul cu Olympus România vine într-un moment în care avem cel mai mult nevoie de sprijin. Faptul că avem prima echipă de înot calificată la Jocurile Paralimpice de la Londra este o realizare fabuloasă și trebuie să facem tot posibilul ca aceasta să continue. De asemenea, să-i facem pe oameni conştienţi de performanţa înregistrată de semenii lor cu dizabilități este un alt obiectiv, iar aceasta este o modalitate bună pentru ca toată lumea să se implice în cauza noastră", a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

În România, sunt peste 80.000 de persoane cu deficiențe de vedere, conform Asociației Nevăzătorilor din România.

Naomi Ciorap s-a calificat pentru competiția paralimpică în 2011, ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul European de Înot (IPC): locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras și locul 5 la 50 m liber. Fratele ei, Samuel, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la competiția de 50 m liber a aceluiași campionat, unde s-a clasat și pe locul 6 la 100 m bras.

În acest an, în clasamentul european, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras. Samuel a obținut locul 4 la 100 m spate. În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15.

Comentarii Facebook