48 de echipaje inscrise pana acum la Transilvania Rally


Raliul care va incepe joi, 21 iunie, la Cluj, va aduna la start 48 de echipaje.

Niciunul dintre concurentii implicati in lupta la varf nu lipseste. Liderul la zi al clasamentului general, Valentin Porcisteanu (60 de puncte) revine la clasa 2 si la masina cu care a castigat primele doua etape, Mitsubishi Lancer Evo X R4. Ocupantii locurilor secund si al treilea ale standingului general al momentului, Csaba Spitzmuller (51 de puncte)  si Dan Gartofan (39 de puncte) s-au inscris si ei la Transilvania Rally si, dupa toate probabilitatile, vor concura cu masinile cu care au alergat in primele trei runde ale Campionatului: Mitsubushi Lancer Evo X R4, respectiv Skoda Fabia S 2000.

In schimb, francezul Francois Delecour (locul 4 la general cu 35 de puncte) figureaza pe lista de inscrieri din nou cu o masina de clasa 3, Renault Megane RS N4, desi anuntase ca va continua tot sezonul cu Peugeotul 207 S 2000 cu care a obtinut victoria luna trecuta la Bacau.

Si Bogdan Marisca, intotdeauna favorit in raliul ”de casa”, a decis sa revina la Mitsubishi si la clasa 3 incepand cu aceasta etapa, dupa ce, chinuit de probleme tehnice cu Subaru WRX STi R4 a adunat doar opt puncte in primele trei raliuri ale sezonului. Pe de alta parte, Marco Tempestini continua sa se bazeze pe Subaru R4, iar Gergo Szabo, un alt pilot care emite pretentii la victorie la Cluj, se va alinia la startul Transilvania Rally cu acelasi Mitsubishi Evo X R4 cu care a inceput campionatul. Tot cu Mitsubishi Evo X, dar fara kit-ul R4 va concura “acasa” si clujeanul Edwin Keleti.

Nici la doua roti motrice nu lipseste niciunul dintre pilotii care se bat pentru victorie, alaturi de Francois Delecour (locul patru in acest clasament, cu 25 de puncte)  fiind inscrisi la Transilvania Rally toti ceilalti piloti din top 5: Alexandru Filip (locul 1, 65 de puncte), Sebastian Barbu ( locul 2, 40 de puncte), George Grigorescu (locul 3, 30 de puncte) si Vlad Cosma (locul 5, 18 puncte).

Si la juniori se anunta o lupta interesanta, anuntandu-si prezenta la start Rares Tomita, Simone Tempestini, Florin Tincesu sau Raul Badiu, daca e sa ne referim doar la varful standingului actual.

Va reamintim ca Transilvania Rally, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop”, se va desfasura la Cluj, in perioada 21-23 iunie 2012. Competitia are programate 10 probe speciale, insumand 124,65 kilometri, in timp ce lungimea totala a traseului masoara 435,7 kilometri. Startul oficial se va da vineri, 22 iunie, la ora 17,31, in Piata Unirii iar sosirea este programata sambata, 23 iunie, la ora 18,42, la Polus Center.

Transilvania Rally este organizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj  si  este sustinut de partenerul oficial Autonet Mobility Show, partenerii Autoworld  distribuitor Volkswagen si Audi, Ursus Fara Alcool, Polus Center Cluj, Porsche Finance Group, Grand Hotel Napoca, Lunchbox, Publisys, Webleaf, VHO Group.

Proba de raliul prin centrul Clujului, dupa modelul celor din anii '70 - '80! VEZI poze de epoca FOTO

Comentarii Facebook