Derby pe Cluj Arena, între „U” Cluj și Petrolul! Lincar: Dacă se vor strânge mai mult de 10.000 de oameni, avem șanse mari să ne obținem punctele


„U” și Petrolul Ploiești se întâlnesc în această seară în cadrul etapei a șasea din play-off. Urmează un meci tare pentru „studenți”, o partidă care îi poate readuce pe poziția a doua în clasament. Tehnicianul Universității, Erik Lincar, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre dificultatea jocului din etapa a șasea, dar și despre aportul fanilor pentru o eventuală victorie.

Lincar pare să lase la o parte speranța de a strânge 20.000 de fani pe Cluj Arena, după slaba prezență a suporterilor la meciul cu Concordia Chiajna, însă mizează pe un minim de 10.000 de fani. Antrenorul consideră că de asemenea momente depinde parțial și victoria alb-negrilor. 

„E adevărat că ei vor veni, din nou, să joace la un 0-0. Nu au de ce să riște”

Întâlnim o echipă foarte solidă, o echipă periculoasă mai ales prin jucătorul lor de atac, Diarra, care a reușit să marcheze foarte multe goluri. După cum am văzut și la meciul tur, cea mai periculoasă fază a lor a fost o lovitură de colț din minutul 72, când mingea a trecut milimetric pe lângă bară. De aceea, va trebui să fim foarte atenți.

E adevărat că ei vor veni, din nou, să joace la un 0-0. Nu au de ce să riște. Sunt mulțumiți și cu un meci egal. Au șase puncte avans față de noi. Va trebui să fim concentrați, cu mult entuziasm, să fim mai ales din punct de vedere fizic la cel mai înalt nivel și să-i provocăm la joc. Trebuie să facem ce știm noi mai bine, să avem calitate și să reușim să aducem mingea de cât mai multe ori în fața porții. Dacă toate aceste lucruri se vor întâmpla, vom avea și succes”, a declarat Erik Lincar. 

Tehnicianul Universității, profund impresionat de implicarea suporterilor pentru susținerea echipei de baschet U-BT

Erik Lincar a fost impresionat de susținerea fanilor pentru U-BT Cluj-Napoca, echipa de baschet care a încheiat sezonul istoric din Champions League, încurajați de 10.000 de fani.

Chiar am fost la jocul de baschet, unde a fost o atmosferă extraordinară, deși echipa a fost poate chiar tot jocul condusă, dar au fost momente cheie în care suporterii prin încurajări, prin energia pe care au transmis-o au făcut să existe situații la limită în care jocul se putea întoarcea în favoarea echipei noastre.

A fost o finală, un meci cu tensiune, presiune, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor, de aceea e important în momentele complicate și dificile să ai suporterii alături de tine. Sunt sigur că mâine, dacă se vor strânge mai mult de 10.000 – 12.000 de oameni și vor striga doar un simplu «Haide ”U”!», deja pentru jucători va fi extrem de important și vom avea mari șanse să ne obținem punctele care sunt puse în joc”, a mai adăugat Lincar. 

„U” și Petrolul Ploiești se întâlnesc în cadrul etapei a șasea din play-off. Partida va avea loc marți, de la ora 19:00. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în actualul sezon, ambele partide având loc pe „Ilie Oană”. În sezonul regulat, oaspeții s-au impus cu 1-0, în timp ce în prima etapă din play-off echipele și-au împărțit punctele după o remiză albă, scrie fcucluj.ro.

Comentarii Facebook