Declarațiile selecționerului Armeniei despre Daum, după egalul de la Cluj: ”A fost paraşutat într-o lume total nouă!”



Naționala României a început, duminică seara, la Cluj-Napoca, campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018, dupî un egal cu reprezentativa muntenegru (1-1).

Acesta a fost și debutul pe banca tehnică a ”tricolorilor” a germanului Christoph Daum.

Fostul antrenor al Stelei, actualmente selecționer al Armeniei (următoarea adversară a României în preliminariile CM),Mihai Stoichiţă, susține că nu a înţeles mare lucru din ce a încercat să facă Daum în partida cu Muntenegru. Stoichiţă susține că aşezarea tactică a jucătorilor a fost defectuoasă, însă nu dă vina pe antrenor: "A fost paraşutat într-o lume total nouă pentru el!"

"A fost un joc haotic, debusolat total! Nu e de vină Daum, ci cel care îl sfătuieşte să joace aşa.
Bicfalvi se călca pe picioare cu Stanciu, toţi ne înghesuiam în centru. Nu a fost nici măcar o echipă reactivă. Nici contraatac nu am putut face, nu aveam cu cine face. Cred că Daum şi-a dat seama că trebuie să facă altceva, nu se poate aşa.


În primul rând trebuie schimbată aşezarea în teren. Asta a fost prima problemă. Au fost unele zone foarte aglomerate şi alte zone în care nu am avut niciun om. Trebuiau introduşi doi jucători de viteză care să creeze panică în zonele laterale, lucru care s-au întâmplat cam târziu. Daum este paruşutat într-o lume total nouă lui, senzaţia a fost că nu cunoaşte bine jucătorii chiar dacă a urmărit multe meciuri. Dacă o să continuăm aşa, o să fim de râsul grupei. Dacă mai facem un meci nul în următoarele două partide suntem ieşiţi din calculele calificării", a declarat Mihai Stoichiţă la ProSport LIVE.

Comentarii Facebook