Decizii ciudate! Terenurile de tenis, fotbal sau baschet din Baza Sportivă Gheorgheni sunt închise - FOTO


Terenurile de tenis, fotbal sau baschet de la Baza Sportivă din Gheorgheni sunt închise, cu toate că restul bazelor sportive din oraș sunt deschise. 

Oficialii Bazei Sportive din Gheorgheni susțin că într-un răspuns sec că ”reglementările legislative nu permit desfășurarea unor astfel de activități recreative (conform HG 293/2021 și al ordinului comun MTS 197/2021 și MS 462/2021). Activitățile de pregătire fizică în cadrul structurilor și bazelor sportive, definite conform Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfășurate numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”. 

Baza sportivă este deschisă pentru toate celelalte activități recreativ-sportive individuale, fiind aglomerație uriașă.

În HOTĂRÂRE nr. 293 din 10 martie 2021, anexa 3, se arată că ”se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale”.

Pentru că terenurile sunt închise, se produce sistematic aglomerație excesivă. În plus, toate terenurile de fotbal, baschet sau tenis din Cluj-Napoca pot fi închiriate și funcționează normal. 

Comentarii Facebook