De ce vrea Costel Enache să continue colaborarea cu U Cluj


Costel Enache a spus că vrea să rămână antrenor la Cluj, pentru că este o echipă stabilă, care are potențial.

De dorit, îmi doresc. Am avut discuții multe cu cei din conducere, cu oameni care iubesc clubul. Am rămas incredibil de impresionat. De fapt, nu doar eu, chiar și familia, de susținerea pe care o avem din partea oamenilor care iubesc clubul. Asta e o mare realizare profesională, când cineva vede că participi cu tot sufletul. Sigur, avem limitele noastre, știm cine suntem, știm la ce nivel suntem. Eu și staff-ul meu suntem în dezvoltare. E clar că avem anumite limite sau lipsuri în abilitățile și competențele noastre, dar faptul că încercăm cu tot sufletul să ajutăm cred că e punctul care a făcut oamenii să ne susțină. Lucrurile nu se dezvoltă doar cu menținerea unui antrenor. Continuitatea nu stă doar într-un om, ea stă într-un mod de a perpetua niște reguli, niște principii, de a ține o linie metodologică de lucru, de a avea o țintă și a încerca să ajungi la ea și asumându-ți și anumiți pași greșiți. Am observat că în România proiectele țin până la primul eșec și apoi se începe un nou proiect.

Îmi place să cred că echipa clubului nostru poate avea o identitate ca a orașului, adică o echipă curată, frumoasă, civilizată, în dezvoltare, cu alte cuvinte o echipă modernă. Sunt câteva din atributele orașului în care ne aflăm și trebuie să ne aliniem la lucrul acesta. Aș vrea ca echipa să transmită mesaje pozitive și faptul că suntem un club onest și corect cred că e primul pas, e cel mai ușor de realizat, Apoi, cred că la jucătorii noștri s-a văzut dorința și au luptat, cu limitele și forțele lor, pentru puncte, pentru un gol, pentru 10 metri de teren am luptat. Sigur, cu foarte multe greșeli. Asta face parte din procesul nostru. Încercăm să corectăm, să ne asumăm. Dacă accepți că ai greșit, poți face parte dintr-un proces de dezvoltare.

Aș vrea să continui din două puncte de vedere. Primul e că eu cred în acest grup de jucători și văd un grup frumos, de foarte lungă perspectivă. Al doilea lucru e că oamenii care iubesc clublul au fost tot timpul alături de mine, iar asta nu am simțit în multe părți. Am și o ambiție, poate puțin egoistă, de a corecta greșelile de anul trecut, de a lupta mai mult pentru ce mi-am propus. E o chestie personală și de aia aș pune-o mai deoparte, pentru că sunt convins că un club ca al nostru nu stă într-un om sau în ambițiile lui. Trebuie să unim toate forțele în același sens”, a spus Costel Enache, citat de fcucluj.ro.

Comentarii Facebook