Luni 25 Octombrie

Antrenorul U Cluj, Costel Enache, vrea echipă secundă la Universitatea


Costel Enache, antrenorul U Cluj, vrea ca Universitatea să aibă și o echipă secundă. Echipa a doua a U Cluj ar funcționa ca o pepinieră.

Cred că ar fi ideal pentru clubul nostru, pentru că acești jucători tineri au nevoie de continuitate în jocuri, au nevoie de adversitate la nivel de seniori. Au nevoie de ritm de joc la nivel de seniori și mai e ceva foarte important. E nevoie de responsabilitate la nivelul seniorilor”, a mai declarat Costel Enache.

Pe lângă cei enumerați, mai sunt jucători tineri și jucători care vor confirma în viitorul apropiat. Poate fi un start sau un restart, poate fi o bază de plecare, dar la fel de adevărat este că trebuie să fim foarte, foarte atenți cu acești copii. Mai avem și la centrul de copii și juniori foarte mulți tineri de perspectivă. Cred că prima echipă a clubului se poate alimenta și de acolo foarte, foarte bine, doar că e foarte important să ținem cont de lucrurile didactice, pedagogice și metodologice. Sunt două lucruri care nu se pot combina sub nicio formă în procesul de instruire: dezvoltarea tinerilor jucători și obiectivul de bază a echipei. Dacă ne punem un obiectiv cu țintă clară precum performanțele echipei, este destul de greu să realizezi partea de dezvoltare individuală a jucătorilor foarte tineri. Nu știu dacă un mix este posibil în acest moment, așadar trebuie să fim foarte atenți să menținem obiectivul echipei pentru viitor și în același timp să dezvoltăm și tinerii jucători. Cred că e nevoie în partea de organizare de un grup intermediar, pentru că trecerea de la juniori la seniori e dificilă și câteodată e atât de bruscă încât poate dăuna mai mult decât ajuta. Cred că ceva intermediar între juniori și prima echipă ar fi benefic. Sunt lucruri de perspectivă, de analizat și eventual de văzut dacă avem și forța financiară pentru o echipă intermediară”, a spus antrenorul Universității, conform fcucluj.ro.

Comentarii Facebook