Marti 7 Februarie

De ce boală suferă Simona Halep. Pastilele pe care le ia ar da reacții adverse cu substanța interzisă Roxadustat


Simona Halep suferă de tiroidă, afirmă doctor Dana Safta, medic apropiat al fostului lider WTA.

Medicul Dana Safta a spus că tratamentul pentru boala de care suferă sportiva, în combinație cu substanța interzisă (Roxadustat) descoperită în sângele ei, ar da reacții  severe.

Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. - pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic.

Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA”,  a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

Simona Halep ia zilnic o pastilă de Euthyrox 50mcg. Pe lângă acest medicament, sportiva ma ia anticoncepționale.

Doctor Dana Safta, medicul apropiat al fostului lider WTA, a mai dezvăluit că o persoană care ia ”o tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale” ar putea avea probleme grave dacă ia și substanța Roxadustat.

Îşi face analizele (n.r. - pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă... O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate.

Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. - la testul pozitiv antidoping)!

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

Cunoscând-o atât de bine şi ştiind în primul rând cum are grijă de corpul ei şi de fiecare dată dorinţa şi când avea o prescripţie într-o banală viroză, judecam prescripţia ei în funcţie de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea.

Neglijenţă din partea ei şi a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă”, a precizat Dana Safta.

Comentarii Facebook