De ce a plecat Edi Iordănescu de la CFR Cluj. „Renunţă la prima de titlu, că ai luat mult la demitere"


Plecarea lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj după ce echipa a câştigat campionatul a redevenit un subiect de discuţie în momentul în care situaţia lui Dan Petrescu a devenit mai puţin sigură după seria de rezultate slabe, inclusiv 0-2 cu Rapid.

Petrescu este antrenorul care a obţinut cele mai mari performanţe la CFR Cluj, dar asta nu-l împiedică pe patronul Ioan Varga să se gândească la schimbarea lui.

Aşa cum a procedat cu Marius Şumudică, Varga a încercat o acţiune în forţă cu Iordănescu la tratativele pentru prelungirea contractului, atunci când Edi a preferat să plece.

De ce a plecat Edi Iordănescu de la CFR: „Renunţă la prima de titlu"

Cel mai probabil, patronul s-a bazat pe faptul că Iordănescu jr. e disperat să joace în Europa aşa că i-a trecut o clauză în contractul nou conform căreia dacă nu prindea Liga Campionilor sau Europa League ar fi putut fi dat afară fără compensaţii. Antrenorul a cerut să fie adaugată şi Conference League, cerere neacceptată.

Apoi a pus condiţia ca salariile jucătorilor să fie aduse la zi pentru că se adunaseră aproape trei luni de restanţe, iar pe finalul campionatului în vestiar au fost destule tensiuni din această cauză.

Însă cea mai mare nemulţumire a lui Iordănescu a fost legată de modul în care i s-a cerut să renunţe la prima de campionat! „Ai luat bani mulţi când te-am dat afară (n.r. 300.000 de euro), renunţă şi tu la banii pentru titlu (n.r. 100.000 de euro)".

CFR Cluj a vrut să-l întoarcă din drum pe Edi Iordănescu, dar antrenorul a refuzat

Antrenor orgolios şi cu personalitate, Edi Iordănescu nu a acceptat niciuna dintre solicitări şi nu a vrut să semneze nici după ce i s-a spus că renunţarea la prima de campionat ar fi fost o glumă.

După ce a predat totul la Cluj şi a revenit la Bucureşti, cei de la CFR i-au transmis că acceptă tot ce a cerut el, dar nu l-au mai putut convinge să revină la echipă.

În contractul lui Şumudică nu s-a mai aflat clauza în care antrenorul era obligat să califice echipa în UCL sau Europa League. A obţinut accesul în grupele Conference League, iar după demitere a primit 300.000 de euro!


Comentarii Facebook