De ce a emigrat Leonard Doroftei în Canada: ”Acolo au fost ultimii mei bani. Cine vrea să înţeleagă bine, cine nu, să fie sănătos”


Leonard Doroftei a trecut la profesioniști în 1997, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria ușoară a versiunii WBA și în 31 mai 2002 și-a apărat centura la București.

Leonard Doroftei a avut un bar în Ploiești, dar perioada de închiriere a fost schimbată peste noapte de la 25 la 10 ani, conform lui Doroftei.

Nu am cerut ceva. Primăria mi-a oferit, asta a fost durerea mea, mi-a dat, apoi mi-a luat, mi-am băgat banii acolo și apoi au dispărut. M-am trezit cu nea Titi (n.r. antrenorul Titi Tudor) acasă și mi-a spus să mergem la Primărie. A vorbit cu primarul și i-a cerut acestuia o afacere.

Mi-au dat acel spațiu pentru 25 de ani. După 10 ani am primit notificare să-l evacuez pentru că au pus bulina roșie pe clădire. Acolo au fost ultimii mei bani. Nici casa nu am terminat-o, iar proiectantul a cerut de zece ori mai mult decât a spus inițial. Cine vrea să înțeleagă bine, cine nu, să fie sănătos”, declarat Leonard Doroftei, în trecut.

Acum, Leonard Doroftei a emigrat în Canada. El primește de la statul român o rentă viageră de 9.232 de lei, scrie Prosport.

În Canada, Doroftei este antrenor la propria sală de box.

Comentarii Facebook