Miercuri 1 Februarie

David Popovici își sărbătorește ziua de naștere. Campionul a împlinit 18 ani. Ce mesaj a primit de la Federația Română de Natație


Campionul la înot al României, David Popovici, împlinește astăzi 18 ani. 

David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur. Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu „dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber. Toate performanţele au fost realizate într-un interval de două luni şi jumătate.

Cine este David Popovici

David Popovici s-a născut în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot.

El este elev al Colegiului Național Bilingv „Geroge Coșbuc” din București. Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunțat că sportivvul va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri, potrivit news.ro. 

Pe contul de Facebook al FRNPM (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern) a fost publicat un mesaj pentru David Popovici, cu ocazia zilei de naștere.

La Mulți Ani, David! S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici - un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial - atinge azi vârsta majoratului. Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere. Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani. La mulți ani, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese”, se arată în mesajul postat de FRNPM pe Facebook.


Comentarii Facebook