Dan Petrescu, înaintea duelului care decide liderul din Superliga: „Farul e favorită la titlu pentru că este pe primul loc, asta e realitatea”


Antrenorul feroviarilor a declarat într-o conferință precedentă derby-ului etapei a5a, din această seară, dintre Farul Constanța și CFR Cluj că echipa lui Hagi este favorită la câştigarea titlului.

„Întâlnim echipa care a dominat acest campionat, a fost mai mereu pe primul loc. Farul e o echipă foarte bună, acasă mai ales, unde din 17 meciuri a câştigat 14. Ştim forţa lor de atac şi cum pregăteşte Hagi meciurile. Noi venim după o victorie şi chiar dacă avem mari probleme de lot, mergem încrezători. Însă vrem să dăm maximum pentru că e un meci important. Nu cred că e decisiv, dar e foarte important. Farul este favorită la titlu pentru că este pe primul loc, asta e realitatea”, a afirmat înaintea partidei.

Dan Petrescu a precizat în mai multe rânduri că se confruntă cu probleme de efectiv înaintea partidei de la Constanţa.

„Cinci jucători importanţi au probleme, doi dintre ei sigur nu fac deplasarea, e vorba despre Deac şi Camora. Trebuie să fim mai uniţi acum, să jucăm ca o adevărată echipă. Am jucat şi data trecută la Constanţa fără Deac şi Camora, sper să o mai facem încă o dată foarte bine. Nu va fi uşor, însă echipa nu trebuie să depindă de un jucător sau altul. Chiar dacă aceşti doi jucători sunt căpitanii şi liderii acestei echipe în ultimii 6 ani. Sper ca alţi jucători să iasă la rampă şi să ne bucurăm împreună la final”, a declarat antrenorul.

„Bursucul” admite că Denis Alibec reprezenta cea mai mare amenințare din partea constănțenilor, însă susţine că pericolul poate veni de oriunde în întâlnirea de sâmbătă.

„Cu Hagi n-am mai vorbit în ultimul timp, e normal. El are o academie şi scoate jucători buni pe bandă rulantă. Nici nu ştii de unde apar şi joacă fără probleme în Liga I, iar Mazilu e un exemplu excelent. Pericolul într-un meci cu Farul vine de peste tot, şi din atac, şi de la mijloc, şi din apărare. Dar e clar că Alibec e cel mai bun jucător al lor, este constant, a jucat 34 de meciuri, e şi golgheter”, a mai spus Petrescu.

Clujenii se vor duela cu echipa lui Hagi în această seară, de la ora 20.30, pe Stadionul Central din cadrul Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu.

Comentarii Facebook