Cupa Hagi Danone 2015 de la Cluj a stârnit un scandal URIAȘ. După acuzațiile de bătaie urmează ASTA

 

Arbitrul care a condus finala Cupei Hagi Danone de la Cluj nu are calitatea de arbitru activ, fiind retras din activitate de mult timp.

 

Precizarea a fost făcută de Asociația Județeană de Fotbal Cluj la cererea unui părinte clujean nemulțumit. Acesta a solicitat cercetarea disciplinară a arbitrului Lucian Mandi, dar AJF Cluj a precizat că nu se poate face acest lucru pentru că arbitrul nu a fost delegat de către forul clujean. ”Dl Mandi Lucian nu are calitatea de arbitru activ (el fiind un fost arbitru, retras din activitate de foarte mulți ani) în cadrul AJF Cluj - Comisia Județeană a Arbitrilor, în prezent el având doar calitatea de observator în cadrul asociației noastre. Pentru faptele sesizate de către dvs, Mandi Lucian va fi cercetat în calitatea sa de observator în cadrul asociației noastre, urmând a se lua măsurile care se impun”, precizează AJF Cluj.

 

Referitor la modul în care și-au îndeplinit obligațiile cei care au organizat Cupa Hagi Danone de la Cluj și prestația arbitrului Lucian Mandi, Asociația Județeană de Fotbal Cluj precizează: ”Considerăm că ne solicitați în mod greșit acest lucru, noi neavînd niciun fel de competență în acest sens. Dacă considerați că au existat nereguli în organizarea competiției ”Cupa Hagi Danone”, faza teritorială Cluj, vă puteți adresa organizatorilor competiției la nivel național”.

 

 

Finala cupei dintre liceul ”Eugen Pora” și școala ”Ion Agârbiceanu” s-a soldat cu acuzații grave. Părinții precizând că arbitrul a lovit un copil și a vicial scorul final. 

 

Mai mulți părinți ai elevilor de la ”Ion Agârbiceanu” se plâng de faptul că arbitrul Mandi Lucian a avut un comportament inadecvat la adresa copiilor lor, precizând că a influențat desfășurarea meciului astfel încât să câștige echipa de la Liceul teoretic ”Eugen Pora”.

 

Scandalul a explodat după ce arbitrul l-ar fi lovit pe unul dintre jucătorii de la ”Ion Agârbiceanu” în timpul partidei. Acesta i-a jignit pe copii pe parcursul partidei, iar când micii jucători s-au dus să îi ceară socoteală li s-a spus că sunt ”bolnavi”.

 

Mama copilului lovit de arbitru a făcut și o sesizare la Poliție privind acest incident și modul în care Mandi s-a comportat cu cei mici.

 

Am făcut o sesizare la Poliție și urmează să mă duc să dau o declarație. Consider că trebuie să luăm atitudite, pentru că ceea ce s-a petrecut ieri este strigător la cer. Nu sunt eu în măsură să judec metoda de arbitraj, însă pe copii i-a afectat foarte mult. Mai mult, acesta mi-a agresat copilul fizic, iar la sfârșitul meciului i-a agresat pe copii și verbal, spunându-le că sunt bolnavi, probabil cu capul a vrut să le zică”, ne-a declarat femeia revoltată.

 

Citește AICI totul despre finala Cupei Hagi Danone, de la Cluj.

 

Lucian Mandi s-a apărat atunci și a spus că spiritele sunt incinse de părinții care uită că este un meci de fotbal între copii. 

 

Chiar frumos am vorbit cu ei și am fost o brigadă de arbitri, doi la mijloc, și unul observator. Comportament inadecvat nu mi se pare normal să spună că am avut. La începutul jocului am luat echipele la centru și le-am spus că în regulamentul competiției nu au voie să folosească alunecările pentru a nu se lovi jucătorii. 

 

Copiii de la școala Agârbiceanu au fost influențați de părinți să intre prin alunecări. Antrenorul Gabor Horațiu de la școala Agârbiceanu a fost eliminat din joc în minutul 15 pentru injurii, proteste și amenințări. 

 

Ca să lovesc un copil nu s-a întâmplat. Jocul este filmat și nu am lovit niciun copil. Eu am trei copii. Am 50 de ani. Doi băieți mari și o fetiță de 4 și 9 luni.

 

Atitudinea acestor părinți a fost proastă. Nu i-am lăsat lângă terenul de joc, ci să stea în tribună”, a declarat arbitrul acuzat.

 

Am fost acuzat că m-am întâlnit cu antrenorul de la Pora pentru a rezolva ceva, dar nu este adevărat”, a mai spus arbitrul.

 

Lucian Mandi a spus că de fapt este o rivalitate între U Cluj și CFR Cluj, pentru că părinții țin cu cele două echipe. 

 

Meciul a fost câștigat fără drept de apel de cei de la Pora, scor 3-0.

Comentarii Facebook