Cristian Tudor Popescu, revoltat de situația în care se regăsește Simona Halep: „Se impune intervenția Guvernului României!”


Cristian Tudor Popescu și-a făcut cunoscută părerea în cazul amânării audierii cazului de dopaj al Simonei Halep, pentru a treia oară. Gazetarul este de părere că Guvernul României ar trebui să intervină în ajutorul sportivei.

CTP a transmis pe pagina sa de Facebook că Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis, ITIA îi încalcă Simonei „dreptul la Justiție”, deoarece amânarea cazului în mod repetat o supune pe Simona Halep la o suspendare provizorie „eternă”.

Mesajul complet transmis de Cristian Tudor Popescu pe pagina sa oficială:

„Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde 

Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară. 

Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii. 

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă. 

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată dopată la US Open 2022. Ea a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, după ce în pașaportul ei biologic ar fi fost identificate "iregularități".

Cazul Simonei Halep va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.

Tenismena nu a mai jucat niciun meci oficial din luna august, 2022.

Comentarii Facebook