Consiliul Local respinge majorarea de capital de la clubul Universitatea Cluj

Consilierii locali l-au mandatat pe viceprimarul Radu Moisin sa se abtina de la votul din Consiliul de Administratie al "U" Cluj, in care se va incerca majorarea de capital a clubului.

Patronul Florian Walter solicita ca suma de trei milioane de lei, cu care a imprumutat clubul, sa fie transformata in actiuni printr-o majorare de capital. Reprezentantul primariei Cluj-Napoca in CA al "U" Cluj, Radu Moisin, a solicitat in luna aprilie amanarea luarii unei decizii pentru a discuta cu reprezentantii Consiliului Local.

Mandatul lui Moisin este clar: sa se abtina de la vot. Pentru ca majorarea de capital sa fie pusa in aplicare este nevoie de votul a doua treimi din actionarii clubului Universitatea Cluj.

Daca actiunea finantatorului Florian Walter va reusi, Primaria Cluj-Napoca va mai detine 1 % din actiunile Universitatea Cluj, fata de 12 % cat are in prezent, iar omul de afaceri va avea peste 90 % din club.

Primarul Sorin Apostu a declarat ca majorarea de capital nu este cea mai buna decizie mai ales cand mai sunt cateva etape din campionat. La randul sau, consilierul PSD Remus Lapusan a fost si el impotriva transformarii banilor in actiuni, motivand ca pana acum toate ajutoarele financiare acordate de administratie clubului nu au fost facute prin majorare de capital.

Comentarii Facebook