Clubul CFR Cluj, acuzat că a oferit 100.000 de euro la NEGRU pentru a muşamaliza neregulile transferului lui Deac - VIDEO


Reprezentanţii clubului CFR Cluj sunt acuzaţi că au oferit 100.000 de euro la negru pentru ascunde neregulile grave din transferul lui Ciprian Deac la Schalke 04, în anul 2010.

Clubul Luceafărul 2010, echipa care l-a descoperit şi lansat pe Ciprian Deac, solicită 25% din transferul la clubul german, bani care i s-ar fi cuvenit conform unui contract semnat de Iuliu Mureşan. Este vorba despre suma de 750.000 de euro.

Avocaţii clubului au discutat joi, 28 februarie, cu avocaţii trimişi de Iuliu Mureşan pentru întâlnirea de conciliere amiabilă, unde aceştia ar fi propus suma de 100.000 de euro, "la negru", pentru ca totul să fie dat uitării.  

Avocatul Casius Iliescu a declarat că a fost şocat de propunerea celor care s-au prezentat ca reprezentanţii legali ai CFR Cluj. Pentru a vedea ce înseamnă cei 100.000 de euro "fără factură", Caius Iliescu a solicitat vineri, 1 martie, o întâlnire şi cu boss -ul cel mare al CFR Cluj, Iuliu Mureşan.

"Am ajuns la această întâlnire cu domnul Mureşan pentru a lămuri oferta pe care reprezentanţii clubului, în data de 27 februarie, ne-au transmis-o sec. Adică, faptul că nu se oferă, mie şi colegei mele, suma de 100.000 de euro fără factură, pentru a limita toate diligenţele noastre la acest nivel. Am fost surprinşi şi am cerut o întâlnire cu domnul Mureşan pentru data de astăzi. Azi nu am dat curs invitaţiei de a ne prezenta singuri, ci am luat cu noi şi reprezentantul Clubului Sportiv Luceafărul 2000 Dej, pentru a participa, aşa cum este normal, la aceste discuţii privind creanţa datorată", a declarat Casius Iliescu, avocatul clubului de fotbal Luceafărul 2000 Dej.

Avocaţii nu s-au înţeles amiabil nici vineri cu cei de la CFR Cluj, urmând ca luni să depună o plângere penală sub acuzaţia de înşelăciune în cazul transferului lui Ciprian Deac, dar şi în cazul celor 100.000 de euro, sub o "posibilă" acuzaţie de mită.

"Referitor la situaţia de fapt, consider că au încălcat toate normele deontologice. Consider că au încercat o tergiversare. Consider că au încercat să ne îndepărteze de client şi au încercat să ofere o sumă, neoficială, pentru a înceta diligenţa. Din punctul nostru de vedere nu este deontologic. Dacă există o tentativă sau nu există vom vedea.

Considerăm că sunt constitutive elementele de înşelăciune în tranzacţie vis-a-vis de clubul Luceafărul 2000, pe care îl tergiversează de atâta timp şi îi ascunde toată negocierea cu clubul plătitor, Schalke 04. Clubul este înşelat, este înşelat de doi ani şi jumătate, încercându-se în mod categoric să se ajungă la prescripţia extinctivă de 3 ani, pentru a nu mai putea să facă nicio acţiune. Contează foarte mult pe faptul că aceşti oameni sunt prea săraci pentru a plăti taxa de timbru, calculând această taxă de timbru la valoarea de 10% din transfer, dar le-am demonstrat că aceasta este de 8.000 de euro. De asemenea, vom solicita Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea cazului", a mai spus Caius Iliescu.

 

Legat de cei 100.000 de euro, avocatul a precizat că luni, 4 martie, va înregistra o plângere "sub acuzaţia de înşelăciune şi ne gândim când o redactăm dacă sunt sau nu sunt constituite elementele infracţiunii de mită cu privire la faptul că noi eram în exercitarea unui mandat profesional".

 

Deac a fost transferat de la CFR Cluj la Schalke 04 în anul 2010 pentru 3 milioane de euro, dar Arpad Paszkany nu a virat mai departe 25% din suma de transfer către Luceafărul 2000 Dej, deşi acest lucru era prevăzut printr-un contract.

 

Iuliu Mureşan nu a putut fi contactat, fiind la o petrecere de 1 Martie.

Comentarii Facebook