Ciprian Marica va evolua în Spania cu prenumele pe tricou. În spaniolă numele său este o injurie


Proaspăt transferat la echipa Getafe, Ciprian Marica va evolua cu prenumele pe tricou pentru că numele său de familie are conotații jignitoare în limba spaniolă. Acesta înseamnă ”homosexual.

"Marica? Nu, Ciprian", a titrat Marca, adaugand ca romanul va fi prezentat oficial, astazi, la Getafe. "Ciprian Marica va purta tricoul cu numarul 9, iar pe spate va fi prenumele lui (Ciprian), nu numele (Marica), cum a fost cunoscut toata cariera. Motivul schimbarii este sa se evite ca jucatorul roman sa fie afectat de consecintele sensurilor 3, 4 si 5 ale cuvantului marica, conform dictionarului Academiei Regale Spaniole. Acelea ce se refera la o orientare sexuala si la insultele pe care le primesc persoanele de acest fel", noteaza jurnalul spaniol.

Cotidianul informează că au existat multe discuții în privința numelui fotbalistului român în ultimele zile, mai ales pe rețelele de socializare. Românii din Spania nu înțeleg decizia clubului de a nu folosi numele acestuia de familie.

"Marica este un nume fara conotatii in limba noastra. Ciprian Marica nu este ruda cu mine, desi avem acelasi nume, insa este o mandrie pentru romani ca Marica poate triumfa in Spania", a afirmat o romanca din Spania, conform Marca.

Comentarii Facebook