Ciprian Deac este fizic mai pregătit ca un puști de 20 de ani: 35 de ani e numai o vârstă. Mă simt perfect!


Ciprian Deac, fotbalistul CFR Cluj, arată mai pregătit fizic decât un puști de 20 - 22 de ani. 

Mijlocașul CFR Cluj face sală ca un obsedat și peste 3.000 de abdomene zilnic.

Fac sport și de acasă, zilnic, cât mai multe exerciții pentru a-mi păstra tonusul muscular. Dacă nu faci câteva zile, pierzi foarte mult din tot. Încerc să mă mențin la un nivel cât de cât bun. Dimineața alerg aproximativ o oră, într-un ritm constant, după care vin acasă și am un program cam de o oră, o oră și un sfert de abdomene, apoi exerciții la TRX undeva la 45 de minute. Sincer nu le număr, dar în orice caz sunt peste 3000, mai fac și cu diverse greutăți. 

Programul ăsta îl fac cam din 2012, aproape zi de zi. Când am început să fac aceste exerciții am pierdut foarte mult din kilograme și m-am simțit mult mai ușor pe teren. Eu cred că abdomenele sunt foarte importante pentru un sportiv, și mai ales pentru un fotbalist, acolo e baza, în mijloc. De acolo vin toate mișcările. Acest program l-am făcut din perioada petrecută în Germania, acolo am învățat ce important e să faci abdomene”, spunea Deac, la 34 de ani.

Ce mănâncă zilnic Ciprian Deac, pentru un fizic de invidiat

Dimineața mănânc cereale, fructe. La amiază și seara mănânc salată cu carne. Mai sunt momente când mănânc și paste. Sunt foarte atent și cu cantitatea, încerc să mă mențin la această greutate de 5 ani de zile. Undeva între 71 și 72 de kg, acolo mă simt cel mai bine și încerc să mă mențin acolo. Mă cântăresc în fiecare dimineață, încerc să mă controlez foarte mult. Dacă mă trezesc într-o zi cu 72 de kg reduc foarte mult din mâncare. Sunt foarte atent. Iubesc să mănânc dulce, dar mă abțin foarte mult. Înainte eram un tip pufos, tot timpul a fost o luptă foarte grea cu aceste kilograme. Îmi plăcea foarte mult să mănânc dulce, cartofi prăjiți, tot ce nu era bun pentru un sportiv”.

Ciprian Deac a slăbit repede și s-a menținut

Am reușit să slăbesc într-un timp foarte scurt, chiar când eram la Rapid, într-o vacanță de iarnă. Am pierdut 4-5 kilograme oprindu-mă doar din a mai bea sucuri carbogazoase. Așa am pierdut cele mai multe kilograme, după care am început cu alimentația. Am ajuns și la 67 de kg, dar deja era mult sub, eram prea slab. În perioada aia am avut și două accidentări serioase, după am încercat să pun masă musculară, eu zic că și din cauza kilogramelor lipsă. Am pierdut din grăsime, dar și din masă musculară, genunchii au avut de suferit din cauza lipsei de masă musculară”, spune Deac.

Sâmbătă, 21 noiembrie, după meciul cu Universitatea Craiova, Ciprian Deac a spus că vârsta nu este importantă și se simte fizic foarte puternic. 


Comentarii Facebook