Cine va arbitra meciul dintre FC Voluntari și CFR Cluj. Clujenii îl privesc cu suspiciune pe arbitrul desemnat


Meciul dintre FC Voluntari și CFR Cluj din etapa a șasea a  play-off-ului Ligii 1 va fi arbitrat de Adrian Cojocaru, arbitru privit cu suspiciune de clujenii de la stadionul Gruia.

Cojocaru este din Galați, oraș unde Mihai Stoica, actualul manager general de la FCSB, a lucrat în fotbal vreme de un deceniu și era extrem de influent exact în perioada în care Cojocaru a făcut primii pași în arbitraj. CFR Cluj l-a avut pe Cojocaru în două rânduri pe parcursul actualului sezon și n-a câștigat niciodată: 0-0 și 2-4 după penalty-uri cu CSU Craiova, în Supercupă, apoi în Gruia cu Botoșani, în campionat, 1-1.

FCSB a luat patru puncte din șase posibile, însă în urmă cu un an, în finalul play-off-ului precedent, Cojocaru a produs un imens scandal, cu o manieră pro-FCSB, în meciul din deplasare, de la Botoșani, când a avut doar decizii decisive pro-oaspeți, iar trupa lui Toni Petrea s-a impus și a rămas după acea etapă în lupta pentru titlu.

În schimb, acum, la meciul cu Voluntari, care a încheiat sezonul regulat, câștigat de FCSB cu 1-0 în minutul 94, Cojocaru le-a refuzat bucureștenilor două penalty-uri clare, la Tănase și la Mamut, ambele faze fiind la 0-0.

Vassaras a ales un „central” cu ecuson internațional pentru confruntarea pe care echipa lui Petrea o va disputa la Ovidiu. Bîrsan e un arbitru care a fost ocolit pe parcursul actualului campionat atunci când a fost vorba despre jocurile roș-albaștrilor.

Are un singur meci, cel cu CS Mioveni, disputat la Buzău, în care a inventat un penalty pentru FCSB, dar nici n-a văzut un altul comis de Dat.


Comentarii Facebook