Cine sunt investitorii care vor să cumpere U Cluj, aduși de impresarul Vasile Miriuţă. El vrea postul de antrenor

 

U Cluj a atras atenția unor firme care activează în domeniul sportului, cu afaceri de sute de milioane de euro. Agenția Sportfive transmite Olimpiada de la Rio.

 

Unul dintre investitori este Volker Diergardt (54 de ani), proprietarul firmei de consultanţă DK Sportler beraten Sportler GmbH, din Berlin. El va ajunge la Cluj-Napoca însoțit de impresarul Vasile Miriuţă. 

 

La Cluj va ajunge și un reprezentant al firmei Sportfive, una dintre cele mai mari agenţii de marketing sportiv din lume, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de euro pe an.

 

Cu Agenția Sportfive lucrează echipe precum Borussia Dortmund, Hamburg, Herta, din Germania, Olympique Lyon, PSG, Auxerre sau Monaco, Juventus şi Sampdoria. 

 

Intermediarul afacerii este Vasile Miriuţă, tehnician la echipa a doua a Energie Cottbus, și care ar vrea să postul de antrenor al U Cluj.

 

Sportfive a cumpărat drepturile de televizare ale Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 și ale Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Compania este deținută de Lagardère Group, unul dintre cele mai mari trusturi de presă din Europa, care deține 11 programe de satelit și 16 case de producție, având 25% din producțiile de televiziune în Franța., scrie gsp.ro.

 

U Cluj are în acest moment datorii de 3 milioane de euro, conform unor surse din anturajul celor doi investitori, care au studiat documentele prezentate de Ioan Mărginean. Valoarea echipei a ajuns undeva între 500.000 și 750.000 de euro. 

 

După vizita de la Cluj-Napoca, oamenii de afaceri se vor duce la București pentru a face negocierea finală cu Ioan Mprginea, omul lui Florian Walter.

 

Nemții care vor să cumpere U Cluj dau astăzi turul orașului, de la Cluj Arena la Primărie și Parcul Babeș

Comentarii Facebook