CFR Cluj, într-un top realizat de UEFA! Trupa lui Dan Petrescu a excelat în Conference League la acest capitol


Deși CFR Cluj a fost eliminată din play-off-ul Conference League, după cele două partide cu Lazio, campioana României se poate mândri cu o statistică impresionantă în cupele europene.

CFR Cluj, în topul echipelor cu cele mai multe meciuri fără gol primit din Conference League

CFR Cluj a încheiat pe locul al doilea într-o grupă din care au mai făcut parte Slavia Praga, Ballkani și Sivasspor, „feroviarii” au reușit astfel să se califice în primăvara europeană. Acolo, formația lui Dan Petrescu nu i-a putut ține piept lui Lazio, fiind eliminată din Conference League încă din prima etapă eliminatorie.

CFR-ul rămâne, însă, una dintre echipele care au cele mai multe meciuri fără gol primit în actualul sezon din UEFA Conference. Campioana României are 4 partide fără gol primit, capitol la care este depășită doar de polonezii de la Lech Poznan și englezii de la West Ham, care au 6, respectiv 5 meciuri fără gol primit.

Banii câștigați de formația clujeană din participarea în Conference League

Doar pentru participarea în grupele Conference League, echipa lui Neluțu Varga a încasat 2.94 milioane de euro. Ulterior, elevii lui Dan Petrescu au obținut 10 puncte și au încheiat pe locul 2 în grupă, iar UEFA le-a mai plătit clujenilor alte 1.66 milioane de euro.

500.000 de euro primește o echipă din Conference League în cazul unei victorii în faza grupelor, în timp ce egalul este răsplătit cu 166.000 de euro.

CFR Cluj a mai încasat încă 600.000 de euro datorită calificării în primăvara europeană, de pe poziția a doua. În cazul în care ar fi trecut de Lazio, ardelenii urmau să câștige încă 600.000 de euro din partea UEFA.

Un total de 5.2 milioane de euro a încasat CFR Cluj din participarea în cupele europene, în acest sezon.

Comentarii Facebook