CFR Cluj a câștigat campionatul. Este al patrulea TITLU adus la Cluj - VIDEO

 

CFR Cluj este noua campioană a României, după ce a câștigat cu 1-0 meciul cu FC Viitorul. 

 

CFR a deschis scorul în minutul 43.

 

Clujenii au controlat meciul, fără ca FC Viitorul să pună mari probleme. 

 

Antreborul clujenilor, Dan Petrescu, a mărturisit că s-a temut cel mai mult să nu piardă meciul cu Viitorul pe final. ”A fost foarte greu, am avut foarte multe emoţii. Mi-era teamă să nu pierdem munca de un an la o fază pe final. Am condus tot campionatul, să nu uităm că în 2018 nu am pierdut niciun meci. Nici în campionat, nici în play-off. Vă spun sincer, nu mă aşteptam să câştigăm! În momentul când am venit la CFR, când am vorbit cu patronul, am semnat pe doi ani şi am spus că în primul sezon vrem să fim în primele trei şi să mergem în cupele europene. Dacă a ieşit din primul an...Înseamnă că am avut noroc! Mi-era teamă pe final, jucătorii de atac ai lui Hagi sunt imprevizibili. O fază dacă aveau şi dădeau gol...stricau toatîă munca de un an.

 

Cel mai greu moment a fost când am făcut egal acasă cu Astra şi am mers la Viitorul. Un meci foarte greu, în care am schimbat sistemul şi am câştigat. Azi Viitorul a jucat mai bine decât la Constanţa, pentru că ştiau la ce să se aştepte. La Constanţa nu se aşteptau să jucăm cu doi atacanţi şi un număr zece”, a spus Petrescu, la Digi Sport.

 

Vreau să rămân! Doar ne punem la masă, să vorbim, nu am ce condiţii să pun dacă am contract. Nu vreau să fac multe schimbări, nu vreau să rup grupul aiurea, dar e clar că avem nevoie de jucători mai tineri la mijloc, unde-i avem pe Culio şi Hoban. Pe Culio îl iau în staff peste doi ani. Ce pot face mai mult? Îmi doresc mai mult, chiar dacă va fi aproape imposibil de ajuns în Liga Campionilor. Ar fi o performanţă mare dacă am ajunge măcar în Europa League. Chiar dacă am fost criticat, am făcut opt puncte cu Unirea într-o grupă extrem de grea. La fel voi încerca şi aici, pentru că nu mi-e frică de nimeni!”, a mai declarat Dan Petrescu.

 

Antrenorul clujenilor a vorvit și despre jocul clujenilor, criticat foarte des în timpul campionatului: ”Înţeleg că toată lumea vrea să jucăm ca Barcelona, dar scopul meu a fost să iau campionatul! Dacă am fi jucat ca Barcelona, eram pe locul al optulea, ne băteam cu Dinamo în play-off. Dacă şefii vor un antrenor care să facă spectacol...Eu nu joc tot timpul la fel, joc în funcţie de adversar. Şi astăzi am pregătit să stăm sus, să facem presing. În România, nu trebuie să faci un campionat bun, trebuie să faci un play-off bun. Nu e uşor să faci cinci victorii şi cinci egaluri în play-off. Fiecare îşi poate spune părerea. Dacă e critică pozitivă, o acceptăm. Dar de multe ori a fost critică agresivă şi m-au supărat unele atacuri ale unor foşti fotbalişti sau antrenori. Ei, ca antrenori, nu au făcut mai nimic. M-au supărat foarte mult! Băieţi care nici măcar nu au început antrenoratul şi îşi dă părerea despre mine. Când cineva nu a antrenat pe nimeni şi vorbeşte despre cum să joc eu, asta mă supără! După ce au pierdut meciul de la Iaşi, cei de la FCSB s-au potoli. Trebuie să spunem: Respect, Iaşi! Dacă nu erau ei, nu ştiu ce făceam. Nouă ne-au luat un punct, lor le-au luat trei”.

Comentarii Facebook