CFR a câștigat peste 5 milioane de euro de la UEFA, dar Campioana încă are probleme financiare. Balaj: „Atât s-a putut, e în continuare greu”


CFR Cluj a fost eliminată de Lazio din play-off-ul Conference League, după 0-1 în partida tur și 0-0 în manșa secundă. Parcursul european până în această fază a competiției le-a adus o sumă de bani importantă campionilor României, însă insuficientă pentru a acoperi datoriile clubului.

CFR Cluj a părăsit astfel competiția încă din prima etapă eliminatorie. Campioana României a ajuns în grupele Conference League, iar pentru asta a fost răsplătită cu 2.94 milioane de euro. Ulterior, elevii lui Dan Petrescu au obținut 10 puncte și au încheiat pe locul 2 în ierarhie, iar UEFA le-a mai plătit ardelenilor alte 1.66 milioane de euro.

  • 500.000 de euro primește o echipă din Conference League în cazul unei victorii în faza grupelor, în timp ce egalul este răsplătit cu 166.000 de euro

Alți 600.000 de euro a mai primit CFR datorită calificării în primăvara europeană, de pe poziția a doua. În cazul în care ar fi trecut de Lazio, clujenii încasau din partea forului european încă 600.000 de euro.

  • În total, CFR Cluj a încasat 5.2 milioane de euro în urma participării în cupele europene în acest sezon

Am redus pierderea substanțial, dar nu suntem pe profit. Dacă avea loc transferul lui Yeboah, a fost ratat la mustaţă, atunci situaţia ar fi fost echilibrată. Plus, minus, am fi fost acolo la cheltuieli şi venituri. 

Am redus pierderea de la minus şapte milioane (n.r. - de euro), la două. Suntem pe un trend bun, am întinerit lotul, bugetul salarial a scăzut şi sperăm ca jucătorii nou-veniţi din zona Africii şi cei români pe care-i urmărim şi transferurile de ultim moment să fie valorificate pe viitor. 

Avem nevoie de susţinerea patronului, iar din vară putem fi un club sustenabil. Atât s-a putut acum, dar situaţia financiară e mult diferită acum, chiar dacă e în continuare greu", a declarat Cristi Balaj la Orange Sport.

Comentarii Facebook