Duminica 28 Aprilie

Ce SUMĂ i-a oferit CFR Cluj lui Dan Petrescu pentru a antrena campioana din Cluj


Aducerea lui Dan Petrescu la Cluj este o telenovelă, fiind anunțată de câteva ori venirea lui, dar totul a fost o perdea de fum. 

Dan Petrescu vrea să vină, dar ar fi cerut ca toată suma de care echipa are nevoie în acest sezon să fie garantată prin bancă. Patronul echipei ar fi refuzat să facă acest lucru, semn că CFR Cluj este pe o gheață subțire în privința banilor. Cererea lui Dan Petrescu este ciudată, mai ales că patronul echipei nu are niciun interes să își submineze singur afacerea, CFR Cluj fiind pe primul loc.

Interesant este că patronul Neluţu Varga a fost de acord cu pretențiile financiare ale antrenorului. Dan Petrescu a cerut 100.000 de euro pe lună. Față de China, Super Dan a coborât mult ștacheta, pentru că acolo câștigă 250.000 de dolari pe lună, dar 100.000 de euro este un record pentru Liga 1 .

Un calcul simplu arată că Dan Petrescu ar urma să încaseze 400.000 de euro până la finalul campionatului, 500.000 de euro primă pentru câştigarea titlului, un milion de euro pentru calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor și 500.000 de euro pentru grupele Europa League.

Dan Petrescu ar face o avere, 1,9 milioane de euro, dacă şi-ar îndeplini toate obiectivele.

Pentru CFR Cluj, câştigarea campionatului şi accesul în grupele uneia dintre competiţiile europene sunt obligatorii pentru continuarea activităţii clubului. Dacă se ratează Europa, echipa poate intra chiar şi în faliment pentru că varianta insolvenţei, prin care s-a trecut deja, nu mai este plauzibilă. Pentru Neluţu Varga câştigarea titlului a însemnat oricum o pierdere foarte mare. Sau gruparea din Cluj ar trebui să schimbe radical politica, să renunţe la toţi jucătorii cu salarii mari şi să devină o echipă cu tineri, care să coste puţin, scrie Digi Sport.

Lotul CFR Cluj este valoros, iar în caz de probleme vânzarea jucătorilor ar umple conturile. Numai pe George Ţucudean, CFR Cluj ar încasa cel puțin 3 milioane de euro.

În cazul în care echipa va ajunge în cupele europene, situația financiară ar fi foarte bună, lucru așteptat de Neluțu Varga. 

Comentarii Facebook