Miercuri 24 Aprilie

Ce studii are Simona Halep și cât a luat la BAC! A făcut treburile cum trebuie tot timpul

 

Simona Halep este de departe cea mai de succes sportivă a României din ultimii 30 de ani. Ea are succes teribil în tenis, dar nu a ignorat școala.

Simona a fost elevă la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. În 2006, românca a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța.

Deși a lipsit de la în primă fază de la Bacalaureat, pentru că juca la un turneu în Asia, Simona Halep a dat examenul maturității și a luat media peste 8.

Fostul diriginte al Simonei Halep, Cătălin Spătaru, a povestit totul: ”Mi-ați amintit de episodul Bacalaureat, si făceam parte din comisia de supraveghere a desfășurării examenului. La efectuarea prezenței singura persoană care lipsea era Simona Halep.

Am întrebat de ce lipsește și am primit răspunsul: Joacă tenis, este la un turneu, parcă în Asia. Eu, sigur m-am intrebat: ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul adevărat. Si nu pot spune decât: Bravo, Simona Halep! Toate eforturile tale nu au fost zadarnice!

Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la școală, deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: școală și sport serios sau invers? S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de cate ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: ‘Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!'”, a spus Cătălin Spătaru, fostul diriginte al sportivei, citat de Libertatea.

Sportiva a abosolvit apoi Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, obținând diploma în 2014.

Comentarii Facebook