Duminica 28 Aprilie

Ce spune Ioan Ovidiu Sabău despre revenirea la „U” Cluj: „Am iar motivația de care ai nevoie să reintri în această meserie”


Ioan Ovidiu Sabău a revenit în funcția de antrenor principal al Universității Cluj după o pauză de câteva luni. A fost o revenire mult așteptată de o parte mare dintre suporteri care cereau demisia lui Toni Petrea și revenirea „Moțului” pe banca tehnică.

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul „Șepcilor roșii” spune că nu regretă plecarea sa de la „U” pentru că era epuizat, însă acum este pregătit să reintre în această meserie.

„Mă bucur că putem colabora din nou. Este o plăcere. Zic că am colaborat foarte bine. Sunt două perioade diferite. O perioadă în care am preluat echipa în ianuarie după o perioadă destul de lungă în care mulți m-au încurajat să revin, dar mai mulți au fost cei sceptici, neîncrezători, surprinși. Până la urmă chiar și foarte mulți colegi au fost surprinși că am revenit, unii au fost chiar critici. S-a zis despre faptul că s-a apelat la serviciile mele că este un mare risc.

Lucrurile, cu mici excepții, au mers foarte bine. A fost o colaborare foarte bună între mine, jucători și conducere. I-am mulțumit președintelui când am plecat pentru riscurile asumate. A fost o perioadă în care situația în clasament era mult mai rea, nu cunoșteam jucătorii și pentru mine a fost o provocare după o lungă absență.

A venit și perioada în care am jucat o finală. S-a creat o emulație, un entuziasm, mare încredere în potențialul echipei și în staff. A venit acea dezamăgire pentru mine în primul rând. A fost foarte greu să iau decizia de a renunța, dar cred că a fost o decizie corectă față de mine și de club. Eram epuizat, foarte încărcat și responsabilizat. Am zis că cel mai bine este pentru mine și pentru club ca eu să renunț la ce înseamnă meseria de antrenor pentru o perioadă destul de lungă.

Nu a fost o perioadă lungă, au fost câteva luni, dar pot să spun că în momentul de față lucrurile stau diferit. Am iar motivația, starea de spirit de care ai nevoie să reintri în această meserie. Sunt multe avantaje, printre care faptul că am stat foarte puțin. Am un lot de jucători pe care îl cunosc foarte bine, alături de care am colaborat foarte bine. Emoțiile și stările sunt la fel, dar simt eu că pot face o treabă foarte bună, să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere, dar și publicului care de această dată este mai încrezător în posibilitățile mele. Este o răspundere mai mare de această dată, pentru că sunt și alte așteptări”, a declarat Ovidiu Sabău.

Ovidiu Sabău își va începe noul mandat la Sibiu, acolo unde „U” va juca împotriva lui FC Hermannstadt, ocupanta locului 8 din clasament. Partida este programată luni, 28 august, de la ora 18:30.

Comentarii Facebook