Miercuri 17 Aprilie

Câți bani va primi noul jucător al CFR Cluj? „Un salariu pe care nicio echipă din România nu putea să i-l ofere în momentul ăsta”


Câți bani primește noul supertransfer al lui CFR Cluj. Doar Gigi Becali mai plătește atât de regește. Scăpat de „grija” postului de selecționer, Dan Petrescu i-a cerut patronului Neluțu Varga întărirea lotului. Iar finanțatorul echipei din Gruia îi face toate poftele tehnicianului cu clauză de reziliere de 400.000 de euro. Dar cu prețul unor cheltuieli uriașe.

Câți bani primește noul supertransfer al lui CFR Cluj

Câți bani primește noul supertransfer al lui CFR Cluj. Campioana vrea să profite cât mai mult de perioada de mercato din această iarnă. Odată scăpat de „grija” postului de selecționer al naționalei României, Dan Petrecu a cerut întărirea lotului. Mai ales în compartimentul ofensiv, acolo unde Denis Alibec „e pe făraș”, evoluțiile și neînțelegerile cu tehnicianul ducându-l în pragul despărțirii de club.

CFR Cluj l-a „adjudecat” deja pe Sergiu Buș, fostul vârf al celor de la Seongam, din Coreea de Sud. Trecut și pe la FCSB, fotbalistul de 29 de ani a semnat deja cu formația ardeleană. Cum Neluțu Varga, patronul clujenilor, e gata să-i satisfacă toate poftele lui Dan Petrescu, Buș beneficiază de un salariu uriaș.

A mers la CFR Cluj pe un salariu pe care nicio echipă din România, nici măcar FCSB, nu putea să i-l ofere în momentul ăsta”, a spus impresarul jucătorului, Bogdan Apostu, în cadrul unei conferințe de presă, după semnarea contractului.

Doar Gigi Becali mai plătește atât de regește

Dar CFR Cluj nu s-a oprit aici. Ardelenii au bătut palma şi cu croatul Marko Dugandzici (atacant, 27 de ani), fostul golgheter al celor de la FC Botoșani. Cât timp a evoluat la această formaţie, în 2020, croatul a adunat 20 de meciuri, 11 goluri şi două pase de gol. Astfel, Botoşaniul l-a vândut, ulterior, la Soci, grupare din prima ligă rusă.

În Rusia, n-a mai arătat însă aceeași eficiență: 18 meciuri, 2 goluri, doar 5 apariții în calitate de titular. S-a confruntat însă și cu probleme medicale, care l-au împiedicat să atingă măcar nivelul de la FC Botoșani. Acum, vârful de 1,90 de metri a fost luat de CFR pentru 400.000 de euro. El primește şi un salariu lunar regesc, de 20.000 de euro.

Da, l-am luat pe Dugandzici. Încerc să-i îndeplinesc lui Dan (n.r. – Petrescu) toate dorinţele spre a-şi forma o echipă competitivă pentru Europa“, a declarat Neluțu Varga, în exclusivitate pentru Playsport.

Miza, după cum se vede, e un parcurs cât mai bun în viitoarele ediții ale cupelor europene, unde anul acesta clujenii au fost o dezamăgire. Pe de altă parte, Gigi Becali, singurul patron care mai plătește asemenea salarii, încearcă să scape se fotbaliștii cu asemenea venituri. Latifundiarul a declarat deja că nu va mai investi alți bani în echipă, totul rezolvându-se din economii și vânzarea de jucători.

Comentarii Facebook