Câţi bani a încasat Sandra Izbaşa pentru o medalie de aur şi una de bronz!

 

Sportiva româncă a încasat de la statul român, pentru o medalie de aur şi una de bronz, suma de 122.500 de euro plus două maşini.

Recompensele sportivilor români sunt consistente. COSR a anunţat că va dubla primele stabilite prin Hotărârea de Guvern 1447 din 2007 în cazul celor care au obţinut medalii. Sportivii clasaţi pe locurile 4, 5 şi 6 rămân cu banii alocaţi iniţial pentru clasarea lor.

În aceste condiţii, cel mai câştigat sportiv român este gimnasta Sandra Izbaşa, potrivit unei analize făcute de Adevărul.ro. Sandra se va alege cu 122.500 de euro, plus două maşini oferite de sponsorul oficial. Faţă de Olimpiada de la Beijing, unde a obţinut tot un aur şi un bronz, ea va câştiga 10.500 de euro în plus, bani care vin din clasarea pe locul 5 la individual compus. Sandra ar putea primi şi un bonus din partea clubului Steaua, la care ea este legitimată în prezent.

Aceeaşi analiză arată că alte ţări, cu forţă financiară mult mai mare, au premii mult mai mici pentru medaliaţii lor, comparativ cu România. Statele Unite, scrie Adevărul, vor da fiecărui medaliat cu aur în jur de 20.000 de euro, Germania - 18.000 de euro, în vreme ce Marea Britanie, Suedia şi Norvegia nu răsplătesc cu nimic.

Comentarii Facebook