Care sunt șansele ceferiștilor de a cuceri titlul în România în 2024?


CFR Cluj a terminat pe locul 3 sezonul regulat și se află în continuare în lupta pentru titlu. Echipa antrenată de Adrian Mutu începe Play-off-ul cu 27 de puncte, în timp ce FCSB, liderul clasamentului, are 32 de puncte. Între ele este Rapidul, cu 28 de puncte.

Se anunță un campionat foarte disputat, iar microbiștii vor căuta pronosticuri pentru pariuri sportive online de calitate. Înaintea rundei precedente, mulți spuneau că FCSB nu mai poate rata primul loc. După ce „roș-albaștrii” au fost învinși clar de Rapid (0-4), ei nu se mai bucură de aceeași încredere, chiar dacă au un avans de patru puncte.

În acest moment, cel mai bine arată echipa antrenată de Cristiano Bergodi, iar CFR pare a fi abia a treia forță a SuperLigii. 

Ce s-a întâmplat până acum

În sezonul regulat, echipa din Gruia a câștigat numai două dintre cele zece meciuri împotriva formațiilor pe care le va întâlni în Play-off. În compania principalelor contracandidate la titlu a obținut un singur punct. Aceste cifre reprezintă un argument solid că „ceferiștii” au abia a treia șansă la cucerirea campionatului.

Rezultatele înregistrate în sezonul regulat contra adversarelor din Play-off

  • acasă și 0-1 în deplasare cu FCSB;
  • acasă și 1-3 în deplasare cu Rapid;
  • acasă și 0-1 în deplasare cu Universitatea Craiova;
  • 3-0 acasă și 1-3 în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe;
  • 3-1 acasă și 1-1 în deplasare cu Farul Constanța.

Rezultatele din „era Mandorlini”, o piatră de moară

CFR ar fi stat mult mai bine în clasament dacă nu ar fi fost rezultatele din ultima perioadă a mandatului lui Andrea Mandorlini. Au fost obținute numai două victorii în ultimele 11 meciuri sub conducerea tehnică a italianului. 

„Bomboana pe colivă” a fost reprezentată de înfrângerea în fața lui FC Botoșani (0-1), în prima partidă din acest an. A fost rezultatul care i-a convins pe șefii din Gruia că trebuie făcută o schimbare radicală. Mandorlini a fost demis, iar îl locul său a fost numit Adrian Mutu.

StirideCluj (2).jpg

Cea mai importantă mișcare făcută de Mutu, încă de la primul joc, a fost titularizarea lui Ciprian Deac, „veteranul” care fusese trecut pe linie moartă de fostul antrenor principal. Mai mult de atât, i-a redat banderola de căpitan mijlocașului ofensiv în vârstă de 38 de ani. Acesta a marcat o dată și a dat 6 pase de gol în cele 7 partide jucate cu Adrian Mutu antrenor.

Deac a pasat pentru golul marcat de Otele în prelungirile partidei cu FC Hermannstadt (1-0), din etapa precedentă. Fără acea victorie, CFR ar fi pornit în Play-off cu 25 de puncte.

Probleme în meciurile din deplasare

Totuși, fosta campioană nu a avut un parcurs perfect nici de la venirea lui Mutu. Au fost 5 victorii, 2 egaluri și o înfrângere în ultimele opt etape ale sezonului regulat. Echipa are probleme în special în deplasare. A făcut 1-1 cu Oțelul la Galați și cu Farul la Ovidiu. De asemenea, a câștigat în ultimul minut pe terenul Petrolului (2-1), după ce a fost condusă la pauză. Singurul succes fără emoții a fost cel de la Craiova, 3-1 cu FC U. 

După un început bun de sezon, Bîrligea nu a mai jucat la fel de bine. Toate eforturile ofensive par a fi acum în sarcina lui Otele, care a marcat până acum 13 goluri. Dacă nu vor ieși și alți jucători la rampă, șansele la titlu sunt mici. 

Comentarii Facebook